Şanlıurfa'da genç kız 13 yaşında hafız oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hafızlık hayalleri kuran 13 yaşındaki Fikriye Kapçı, 1,5 yıllık eğitimin ardından hafız olmayı başardı. Genç kız hafız olmanın güzel bir duygu olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.

İlkokulu bitirdikten sonra kuzenin hafız olduğunu gören Fikriye Kapçı, bu hayalini gerçekleştirmek için ailesinin ve arkadaşlarının desteği ile hafız olmaya karar verdi. 1,5 yıllık eğitimden sonra hafız olmayı başaran genç kız duygu ve düşüncelerini Urfa Değişim’e aktardı.

“HER ZORLUKTAN SONRA BİR KOLAYLIK VARDIR”

Mahmut Efendi Vakfı’nda gördüğü eğitim sonrası hayaline kavuşan 13 yaşındaki Fikriye Kapçı duygularını şu sözlerle aktardı; “Hafızlığı ilkokulu bitirdikten sonra karar verdim. Önce yaz kursuna gittim, orada nasıl bir duygu olduğunu öğrendikten sonra karar verdim. Zor dediler ama her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Sabrettim ve şu anda Allah hafız olmayı nasip etti. Ailem ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile olmaya karar verdim. Özellikle kuzenim hafız olması beni etkiledi. Rabbim herkese nasip etsin.”

“AİLE OLARAK KIZIMIN ARKASINDA DURDUK”

13 yaşında kızının hafız olmasına sevinen Baba Hasan Kapçı ise kızının çevresinden etkilendiğini ve kendilerinin arkasında durduklarını belirtti. Bundan sonra kızının ilmiyle amel etmesini istedi.

“Hafızlık süreci ilk başta zorlu bir süreç oldu. İlkokul bittikten sonra çevresinden etkilenen kızım hafız olmaya karar verdi. Bizde ailesi olarak kararın arkasında durduk. 1,5 yıllık süreç kızım 13 yaşında hafız olmayı Rabbim nasip etti. Rabbim herkese ilim öğrenmeyi nasip etsin. İnşallah ilmiyle amel eder. Mutluyu herkese tavsiye ederiz” dedi.

Genç kızın annesi Fatma Kapçı ise “kızımın hafız olmasına mutlu oldum. Rabbim herkese nasip etsin. İlk olarak hafızlık programında gördüm, kızımın da olmasını istedim. Rabbim de nasip etti” diyerek duygularını anlattı.

Mahmut Efendi Vakfı Şanlıurfa Fikriye Kapçı