Şanlıurfa'da göçmen kaçaklığı operasyonu!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen 'KALKAN-13' operasyonlarında,42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 33 düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” diyerek Kalkan-13 operasyonlarının detaylarını paylaştı.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON!

Bakan Yerlikaya, İran üzerinden düzensiz göçmenleri ülkemize sokmaya çalışan, hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerine hesap hareketliliği tespit edilen ve Göçmen Kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce’de operasyonların yapıldığını belirtti.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan operasyonlarda; Yakalanan 6 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ’den 4’ ü tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldığını vurguladı.

Operasyonlar sonucu, ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden valilerimizi, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve hudut kapıları daire başkanlığını, operasyonları düzenleyen kahraman polisimizi ve göç idaresi başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa