Şanlıurfa'da hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Şanlıurfa'da hayatını kaybedenlerin sayısı belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da 170 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 3 bin 423 yaralının taburcu edildiğini ifade eden Bakan Nebati, 477 kişinin ise hastanelerde tedavisinin sürdüğünü belirtti. Nebati, deprem sonrası Şanlıurfa’da 253 yapının kullanılamaz hale geldiğini, bunlardan 19’unda ise arama kurtarma çalışmaları yürütüldüğünü kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin vurduğu Şanlıurfa’da hayatını kaybedenlerin sayısını, kentte koordinasyon çalışmalarını yürüten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

Bakan Nebati’nin açıkladığına göre deprem nedeniyle Şanlıurfa’da 170 kişi hayatını kaybetti. Çevre illerde hayatını kaybeden 110 kişinin cenazesi de Şanlıurfa’ya nakledildi.

Şanlıurfa’da 3 bin 423 yaralının hastaneden taburcu edildiğini açıklayan Bakan Nebati, “39 vatandaşımızın acil serviste, 110 vatandaşımızın ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. Ayrıca 328 vatandaşımız da hastane servislerinde tedavi işlemlerine devam etmektedir” dedi.

Bakan Nebati’nin açıklamasına göre deprem nedeniyle Şanlıurfa’da toplam 3 bin 900 kişi yaralandı.

“Deprem sonrası ilçeler de dahil olmak üzere Şanlıurfa genelinde 253 yapı kullanılamaz hale gelmiş olup, bunların 19’un arama kurtarma faaliyetleri yürütülmüştür” diyen Nebati, “Şu an itibariyle ilimizde arama kurtarma faaliyetleri neticelendirilmiştir. Tüm imkanlarımızda rehabilitasyon ve yaraları sarmaya odaklanmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa