Şanlıurfa'da işler tersine döndü!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da koronavirüs vaka sayısı yükselmeye devam ediyor. Kısıtlamalara rağmen vaka sayısındaki artış devam ediyor.

Aşılama çalışmalarının sürdüğü ülke genelinde virüs yönüne gençlere doğru yöneltti. Sağlık Bakanlığının aşılama çalışmaları 60 yaş ve üstü olarak devam ediyor. Virüsten en çok etkilenen kesimin 65 yaş olduğu öğrenildi. Yaşanan bu durum aşılamanın önemini gözler önüne seriyor. 20 milyondan fazla doz aşı yapıldığını belirten Bakan Koca, “Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek” dedi.

Şanlıurfa’da bugüne kadar 156 bin fazla kişi aşı oldu. Aşılama çevre illere göre az ilerlediği görülüyor. Mavi kategoriden normalleşmeye giren Şanlıurfa artan vakalarla birlikte yüksek risk grubu olan turuncuya girdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir kez daha kurallara uyma çağrısında bulunarak, maske-mesafe ve hijyen uyarısında bulundu.

VALİ ERİN: TEDBİRLERE UYARSAK…
Şanlıurfa’daki vaka artışı devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı tabloya göre, Şanlıurfa’da vaka sayısı artıyor ve kırmızı kategoriye ramak kaldı. Akşamları ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen vakalardaki artış düşmedi. Vaka sayılarındaki atış da endişeleri beraberinde getiriyor. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de bir açıklama yaparak halka uyarılarda bulundu. Vali Erin, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Haftalık Covid19 vaka haritasına göre ilimizdeki vaka sayısı (100 binde) 91’e yükselmiştir. Artış hızımız azalma eğiliminde olup tedbirlere uyarsak bu oranı tersine çevirebiliriz.”


SAĞLIK MÜDÜRÜ: HASTANEYE YATIŞLAR ARTTI
Kentteki vaka sayısı artışına İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş da dikkat çekti, uyarılarda bulundu. Vaka sayılarının giderek arttığını ve buna bağlı olarak ölümlerin de arttığını ifade eden Müdür Erkuş, kuralları bir kez daha hatırlatarak, herkesi kurallara uymaya davet etti. Son dönemlerde vaka sayısının arttığını dile getiren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, hastaneye yatışların arttığını belirterek, “Haftalık Covid19 vaka haritasına göre Şanlıurfa, Turuncu (Yüksek) risk kategorisindedir. Vaka sayılarımız ve hastaneye yatışlarımız giderek artmaktadır. Tedbirlere uymazsak vefat sayısı artacaktır” diye konuştu.

Haber: Mehmet Halhalli