Şanlıurfa'da kaçak elektrik denetimi yapan görevli darp edildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan dağıtım şirketi personelini tehdit eden bir kişi görevliyi darp etti.

Kaçak elektrik kullanımının kış mevsimiyle birlikte artış gösterdiği Şanlıurfa’da denetim yapan dağıtım şirketi görevlilerine saldırıların önü alınamıyor. Suruç ilçesinde denetim görevini yapan Dicle Elektrik ekibine saldıran bir kişi ekipteki bir görevliyi darp etti.

Alınan bilgiye göre, Suruç’a bağlı Dikili mahallesinde kaçak elektrik denetimi yapan 2 kişilik Dicle Elektrik ekibi, Altınbaşak sokağına girdiklerinde 30 yaşlarında tanımadıkları bir kişinin engellemesi ile karşılaştı. Söz konusu kişi görevlilere yönelik olarak “Sayaçları kontrol etmeyin ve bir daha buraya gelmeyin. Gelirseniz boğazınızı keserim” diyerek tehditler savurdu.

Yakalanan şahıs ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Görevliler çalışmaya devam edince de cebinden çıkardığı metal bir cisim ile dağıtım şirketi görevlisi Z.K.’nin  kafasına sertçe vurdu. Z.K. kanlar içerisinde kalırken saldırgan bu kez İ.D. isimli diğer görevliye saldırmak istedi. Ancak çevreden olayı görüp gelenler araya girerek saldırganı güçlükle durdurdu. Sanık küfür ve tehditlerini sürdürürken iki görevli, araçlarına binerek hastaneye gitti. Başından sert darbe alan Z.K.’nın hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili yapılan şikayet üzerine ismi öğrenilemeyen saldırgan, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Sanığın, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Suruç ilçesi kaçak elektrik denetimi