Şanlıurfa'da kamyonette çok sayıda düzensiz göçmen yakalandı

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 'Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele' kapsamında yapılan çalışmalarda 36 düzensiz göçmen yakalandı. 2 organizatör ise tutuklandı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele” kapsamında icra edilen faaliyetler sonucunda ekiplerce takibe alınarak Siverek İlçesi Başdeğirmen Mahallesi Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunda durdurulan kamyonette yapılan kontrolde (2) göçmen kaçakçılığı organizatörü U.A. ve İ.Ç. ile birlikte (30) Afganistan, (5) Pakistan ve (1) İran uyruklu olmak üzere toplam (36) düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörü U.A. ve İ.Ç. sevk edildiği  adli makamlarca tutuklanarak Siverek Cezaevine gönderilirken yakalanan (36) düzensiz göçmen Göç İdaresi İl Müdürlüğüne gönderilerek, Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Kapsamında operasyonel faaliyetlere devam edileceği ifade edildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı