Şanlıurfa'da 'Kırmızı' alarm!

TAKİP ET

Türkiye'de koronavirüs vakalarında tekrar artış yaşanırken, maviden sarı kategoriye geçen Şanlıurfa'nın kırmızı kategoriye geçmemesi için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa Valisi Erin, kentteki vaka artışına dikkat çekerken, İl Sağlık Müdürü Erkuş da tedbirlere uyulma çağrısında bulundu.

ŞANLIURFA REHAVETE KAPILDI
Sağlık Bakanlığı’nın vaka oranlarına göre belirlediği tabloda ilk etapta mavi kategoride yer alan Şanlıurfa, mavi kategoride fazla kalamayarak, sarı kategoriye geçti. Tedbirlerin kısmı olarak askıya alındığı Şanlıurfa’da vatandaşlar dışarı çıkmaktan da geri durmadı, kalabalık ortamlara girmekten de.
Hal böyle olunca vaka sayıları giderek arttı ve son olarak kentte vaka oranı yüzde 40,7’ye kadar yükseldi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de vatandaşların rehavete kapıldığına vurgu yaparak, “Rehavetin ve tedbirlere uymamanın sonucunda, ilimizde #Covid_19 vaka görünme oranının sadece bir ayda geldiği nokta; 15,4, > 18,3 > 28,9 > 40,7 Yüksek riskli kategoriler kısıtlamaları ve ek tedbirleri getirecek” dedi.

“YÜKSEK RİSKE ÇOK AZ KALDI”
Artan koronavirüs vakalarına İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş da dikkat çekerek, haftalık tabloya göre kentteki risk durumunun arttığını vurguladı. Şanlıurfa’nın maviden sarıya döndüğünü belirten Erkuş, yüksek risk olan kırmızı kategoriye az kaldığını kaydetti. Vatandaşları kurallara uymaya çağıran İl Sağlık Müdürü Erkuş, “Covid-19 Vakalarımız artıyor. 27 Mart-02 Nisan 2021 haftasında 100 binde ki vaka sayımız, Şanlıurfa 40.70 oldu. Bir sonraki aşama olan yüksek riske çok az kaldı. Tedbirleri bırakmayalım, Kurallara uyalım” şeklinde konuştu.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim