Şanlıurfa'da kurbanlık fiyatları cep yakacak

TAKİP ET

Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Eyyüp Çelik, 2022 yılı kurbanlık canlı kilogram fiyatının tosunda 65 TL, damızlık vasfını yitirmiş düvede 58 TL, damızlık vasfını yitirmiş inekte 50 TL ve küçükbaşta 50 TL olarak karar alındığını açıkladı.

Şanlıurfa ili sınırları içinde üreticilerin 2022 yılı kurban bayramında kurbanlık satışı canlı KG/TL ücretlerinin belirlenmesi için, Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı, Canlı Hayvan Borsası Başkanı S.S. Mağaracılar Besi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şanlıurfa kırmızı et üreticileri birliğinde toplanarak aşağıdaki tavsiye niteliğinde kararlar aldı.

Yapılan toplantıda tavsiye niteliğinde kararlar alınırken artan üretim maliyetleri hesap edilmiş ve ülke hayvancılığımızın sürdürebilirliği de göz önüne alındığı kaydedildi. Fiyatlar belirlenirken ayrıca çevre illere ve yerel üreticiler ile haberleşip üretici ve tüketici arasındaki dengenin de göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

2022 YILI KURBANLIK CANLI KĞ/TL FİYATI
Tosun :65 Tl/Kg
Düve (Damızlık Değeri Olmayan) : 58 Tl/Kg
Inek (Damızlık Değeri Olmayan) :50 Tl/Kg
Toklu :60 Tl/Kg
Koyun (Damızlık Değeri Olmayan):50 Tl/Kg

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim
 

Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Eyyüp Çelik kurbanlık fiyatları