Şanlıurfa'da mesleki eğitimde yeni ufuklar açılıyor

TAKİP ET

Eğitimde üretim, üretimde eğitim sloganı ile yola çıkan Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa'da sektörel iş birliği toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitimde yeni uygulamaları hayata geçireceklerini ve çocukları kendi alanlarında nitelikli istihdam sahibi yapacaklarını söyledi.

Toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve çeşitli sektörlerden temsilciler katıldı.

Yapılan sunumların ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitimde sektörle iş birliğini artırmak için yeni modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Sektör içi okul modeli ile büyük işletmelerin içerisinde okullar açacaklarını ve öğrencilerin işletme ortamından istifade ederek eğitim alacaklarını belirten Şamlıoğlu, sektöre entegre modelde ise 11 ve 12'nci sınıflarda okuyan öğrencilerin işletmelerin içerisinde eğitim süreçlerini devam ettireceklerini ve üretim içerisinde olacaklarını söyledi.

Şamlıoğlu, "Eğitimde üretim, üretimde eğitim sloganı ile inşallah hareket edeceğiz. Sektöre entegre modelinde ise inşallah 11 ve 12'nci sınıflarda, 9 ve 10’uncu sınıflarda çocuklarımızın okullarda eğitim süresini tamamladıktan sonra 11 ve 12’nci sınıfta okuyan öğrencilerimiz, işletmelerin içerisinde eğitim süreçleri devam ettirecekleri ve üretim içerisinde olacakları bir yeni yaklaşımı hayata geçiriyoruz." dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise eğitim alanında düzenlenen toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda ayrıca mesleki eğitimde sektörle iş birliğini artırmak için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Mesleki eğitimde sektörle iş birliğinin artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman açığını kapatmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitim Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu