Şanlıurfa'da organize suç örgütlerine operasyon! İşte detaylar

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince organize suç örgütlerine operasyon düzenlendi. Operasyonda yüklü miktarda para ve silah ele geçirildi. 11 kişi ise gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince “EL HALAF” çetesine operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca 3 organizatör ve 8 düzensiz göçmen adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

“EL HALAF” ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

“Organize Suç Örgütlerine Yönelik Faaliyetlerinin Tespiti, Deşifre Edilmesi ve Örgüt Üyelerinin Yakalanması” Kapsamında kendilerini “EL HALAF” çetesi olarak isimlendiren, Göçmen Kaçakçılığı, Uyuşturucu Ticareti, Şantaj ve Silah Kaçakçılığı yaptığı tespit edilen suç örgütüne yönelik, belirlenen adrese Jandarma Komutanlığı, İstihbarat ve KOM şube ekiplerince Karaköprü İlçesinde operasyon düzenlendi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA VE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda 2 bin dolar nakit para, 20 bin 45 TL Nakit Para, 25 bin Suriye Lirası, (2)adet ruhsatsız tabanca, (32) adet 9 mm tabanca fişeği, (1) adet ruhsatsız av tüfeği, (280) adet av tüfeği fişeği, (70gr) metanfetamin maddesi, (5) gr plaka esrar, (1) adet hassas terazi, (8) adet kırmızı reçeteli ilaç, (7) adet uyuşturucu hap, (8) adet tüp içerisinde uyuşturucu olduğu değerlendirilen sıvı madde, (35) adet uyuşturucu kullanma aparatı (puyp), (2) adet dizüstü bilgisayar, (3) adet cep telefonu, (1) adet elektroşok cihazı, (10) adet farklı şekil ve boyutlarda gizli kamera (gözlük, havlu askılığı, kalem, masa saati şeklinde), çok sayıda yazılı ve dijital materyal ele geçirildi.

Ayrıca operasyonda (3) organizatör ile (8) düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı