Şanlıurfa'da orman yangınlarıyla mücadele ele alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında, Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Zeki Bayıcı ve Orman Bölge Müdürlüğü Personeli, il Yangın Koordinasyon Üyeleri ve paydaş kurumlarımızın temsilcilerinin katılımı ile Bölge Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Yangın Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa İli Yangınlara hazırlık durumu ve yangınla ilgili koordinasyonu gerektiren konular ele alınarak yapılacak işlerin belirlendiği toplantıda, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaklıkların artması öncesinde yapılacak ormancılık faaliyetleri üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda, Orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar, alınacak tedbirler, yangın esnasında yapılacak mücadele çalışmaları, yürütülmesi gereken faaliyetlerle birlikte araç ve ekipman kapasitesi görüşüldü.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, orman yangınlarına karşı duyduğu hassasiyeti vurgulayarak, önleme ve müdahale çalışmalarının büyük bir özenle yürütülmesi gerektiğini belirtti. Orman yangınlarının doğaya ve insanlara verdiği zararın önlenmesi için her türlü tedbirin alınması gerektiğini vurguladı.

Sayın Ayhan, olası orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar ve koordinasyonu gerektiren konularla ilgili kurum müdürlerine talimatlar verirken herkesin konu ile ilgili daha duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı ise toplantıda, ilimizde yangınla mücadelede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.

Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon toplantısında katılımcı kurumların olası bir yangında görevleri belirlenmiş olup, toplantı görüş ve alınan Komisyon kararlarına yönelik önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Ayrıca toplantı sonrası Şanlıurfa Orman İşetme Müdürlüğü'ne bağlı Gölpınar Yangın Ekip Binasında yangın işçileri denetlendi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı