Şanlıurfa'da oto galerici dolandırıldı! Traktörler bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eyyübiye Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibinin 3 kişi tarafından dolandırıldığı ihbarı üzerine JASAT çalışma başlattı. Çalışmada 1 kişi yakalandı, 2 kişi ise aranıyor. Ayrıca çalınan traktörler yol kenarında bulundu.

Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisine ait (2) adet New Holland  marka traktörü toplam 1 milyon 425 bin TL karşılığında M.S., M.Ç. ve M.A.S. isimli şahıslara karşılığında sözleşme yapmadan güvene dayalı olarak sattığını, 100.00 TL'yi peşin aldığını kalan kısmını 20.10.2022 tarihinde ödenmek üzere anlaştıklarını fakat şahıslara bir daha ulaşamadığını beyan ederek Jandarma birimlerine şikayette bulundu.

Söz konusu olay ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; olayın şüphelisi M.Ç.  yakalandı.

Jandarma tarafından yapılan güvenlik kamera ve saha araştırmasıyla çalıntı traktörler 02.12.2022 ile 12.12.2022 tarihlerinde Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulundu. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla traktörler sahibi Z.D. ye teslim edildi.

Olayla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak olayın diğer şüphelileri M.S. ve M.A.S.’ı yakalama çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı