Şanlıurfa'da sağlıkta bir ilk daha

TAKİP ET

Bölgede bir ilk, ağız içinden izsiz guatr ameliyatı yapıldı.

Türkiye ve Avrupa için çok yeni bir teknik olan “Transoral Tiroidektomi Yöntemi” bölgemizde ilk kez boyuna kesi yapmadan, alt dudak ile diş arasındaki bölgeden özel yöntemle tiroid bezi ameliyatı yapıldı.

 

SBÜ Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Kliniği Dr.Öğretim üyesi Ahmet Doblan, Dr.Öğretim üyesi Mehmet Erkan Kaplama ve Op.Dr. Semih Ak tarafından gerçekleştirilen transoral endoskopik tiroidektomi; Alt dudak ve diş arasından özel yöntemle ulaşılan tiroid bezi, kapalı yöntemle başarılı bir şekilde yapıldı.

 

Transoral endoskopik tiroidektomi tekniği ile tiroid hastalarının vücutlarında iz bırakmadan ameliyat olma şansı olduğu söyleyen Dr.Öğretim üyesi Mehmet Erkan Kaplama; “Boyun yada görülebilen başka bir bölgede herhangi bir cilt kesisi yapmadan, alt dudağın ağız içi bölümünden endoskopik aletlerle girerek  tiroid  ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu teknik ile dış görünüşün yanı sıra; cilt ve cilt altı dokuları kesilmediği için ameliyat sonrası dönemde yara yeri iyileşmesi ve hasta konforunun da diğer yöntemlere göre çok daha iyi olduğunu belirtebiliriz. Ancak her hastanın ya da her tiroid hastalığının izsiz tiroid ameliyatı için uygun olmadığı da bilinmelidir.” dedi.

mehmet akif İnan eğitim araştırma hastanesi transoral endoskopik tiroidektomi tekniği dr.Öğretim üyesi mehmet erkan kaplama Şanlıurfa