Şanlıurfa'da sahte altın operasyonu

TAKİP ET

Şanlıurfa polisi Urfa'dan Birecik istikametine giden bir araca operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda ele geçirilen altınlar polisi bile şaşırttı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı yönetiminde dolandırıcılık suçlarıyla mücadele eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 16 Haziran’da Birecik istikametine giden bir aracı durdurup arama yaptı. Aramada ele geçirilen sahte altın ve altın üretiminde kullanılan malzemeler polisi bile şaşırttı.



Yüzlerce altın ele geçirildi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada araç içerisinde 200 Tam altın, 12 yarım altın ve 24 çeyrek altın olmak üzere 236 tene altın yakalandı. Yapılan ilk gözlemde bu altınların değerleriyle oynanmış veya sahte olarak basılmış olabileceği ifade edildi. Konuyla ilgili kesin bilgiler ise yapılacak laboratuvar testleri sonucu belli olacak.



Operasyon büyüdü, üretim araçları bulundu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaptıkları diğer operasyonda zanlılara ait iki iş yeri ve bir konuttaki aramalarda altın üretimde kullanılmak için kullanılan birçok araç ele geçirildi. Bu araçlar içerisinde altın kalıpları, metal eritme hazneleri , pres makinası ve eritme makinası gibi araçlar bulunmakta. Yine bu adreslerde 420 gram sahte olduğu düşünülen 420 gram altın levha, 10 adet sahte altın, 1 çeyrek altın ve 35 gram eritme altına el konuldu.



Zanlılardan biri eski polis

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yakalanan  şahıslardan birinin polislikten ihraç edilmiş bir kişi olduğu, toplamda yakalanan üç kişi için gerekli tahkikatın başladığı ifade edildi.

 

urfa altın sahte altın polis kalpazan birecik