Şanlıurfa'da sandıkların hepsi açıldı!

TAKİP ET

28. dönem milletvekili seçiminde Şanlıurfa'da tüm sandıklar açıldı.

1 milyon 221 bin seçmenden 999 bin 650 kişinin oy kullandığı seçimde Ak Parti Şanlıurfa’da adeta boy gösterisi yaptı.Ak Parti’nin kalesi olan Şanlıurfa bu sefer yine bildiğinden şaşmayarak Ak Parti’yi birinci parti olarak meclise yolladı.

AK PARTİ KALEYİ KORUDU

Türkiye’de Ak Parti’nin en fazla oy aldığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa bu seçimde de bildiğini okuyarak Ak Parti’den 8 milletvekili çıkartarak kale unvanı korudu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önderliğinde yapılan milletvekili listesinde 8 aday kesin olarak meclise girmeye başardı.

Bakan Bozdağ önderliğinde meclise giren Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilileri şöyle Emin Önen, Abdurrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu, Hikmet Başak, Mehmet Faruk Pınarbaşı.

MHP'DE DURUM AYNI!

Yapılan seçimde Şanlıurfa'da en dikkat çekici partilerden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimde oy oranını Şanlıurfa'da  9,42'a yükselterek  İbrahim Özyavuz'u tek vekil olarak meclise yollamayı başardı.

YEŞİL SOL HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI!

HDP bünyesinde yapılan seçime katılan Yeşil Sol Partisi Şanlıurfa'da beklenen milletvekili sayısını çıkarmayı başarmadı.

Anketlerde Ak Parti ile başa baş giden Yeşil Sol Parti yapılan seçimde Şanlıurfa'dan sadece 4 vekil çıkarmayı başardı.

Şanlıurfa'da yüzde 24,97 oy alan Yeşil Sol Parti sadece 4 adayı meclise göndermeyi başardı. Yeşil Sol Partisi'nin Şanlıurfa'yı parlementoda temsil edecek vekiller şunlar Mithat Sancar, Ömer Öcalan, Dilan Kunt Ayan, Ferit Şenyaşar.

TANAL URFA'DA ETKİSİZ ELEMAN OLDU

Gectiğimiz seçim döneminde Şanlıurfa'dan bir vekil çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi bu seçim döneminde 4 vekil hedefi yere çakıldı.

Mahmut Tanal önderliğinde Şanlıurfa'da seçime giren CHP bir önceki döneme göre milletvekil sayısını artırmayı başaramadı.

İstanbul'da olduğu süre zarfında Şanlıurfa'nın sorunlarını mecliste dile getiren Tanal Şanlıurfa'ya  geldiği süre zarfından beri güttüğü siyaset politikası oy oranını etkilemeyi başaramadı.

CHP bu seçimde Şanlıurfa'da sadece Tanal'ı çıkarmayı başardı.

EMİN YETİM YETERİ DESTEĞİ ALAMADI!

İYİ Parti'nin Şanlıurfa'da çalkantılı bir dönem geçirmesinde büyük etken olan Emin Yetim yapılan seçimde yeteri oy alamadığı için meclise giremedi.İYİ Parti, Şanlıurfa’da yüzde 4,58 oy aldı.

BAĞIMSIZLAR NAL TOPLADI!

Şanlıurfa'da 8 bağımsız milletvekil adayı yeteri oy oranına ulaşamadığı için meclise giremedi.

Şanlıurfa'da meclise giremeyen bağımsız adayları Müslüm Murat Sarıbaşak, Abdulkadir Aslantaş, Abdulkerim Koç, Fahriye Yonca Ayas, Fatih Mehmet Bucak, Levent Yenilmez, Mustafa Hakkı Bucak, Ömer Uçar’dan hiçbiri milletvekili seçilebilmek için yeterli oyu alamadı.

 

Şanlıurfa Vekil