Şanlıurfa'da şebeke suyu içilebilir mi? Açıklama geldi

TAKİP ET

ŞUSKİ'den içme suyu açıklaması! Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı yeraltı şebekesinin zarar görmesi nedeniyle içme sularında yapılan incelemelerde mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edildiğini Bakan Fahrettin Koca açıkladı. Bakan Koca bu iller arasında Urfa'nın da olduğunu belirtmişti. ŞUSKİ'den bugün yapılan açıklamada içme sularında herhangi bir sakıncanın olmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımında 415 farklı noktada yapılan çalışmalarda 49 noktada mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edildiğini ifade etti.

Bakan koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep, Kilis,  Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Adana’da Halk Sağlığı Laboratuvarları hizmet vermeye başladı. 415 farklı noktadan su numunesi çalışılmış, bunlardan 49’unda mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine gerekli işlemler başlatılmıştır.”

Yaşanan sürecin ardından Şanlıurfa’da sularda problem mi var sorusu akıllara geldi. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü birimlerince ve halk sağlığı ile birlikte alınan numunelerde depremden kaynaklanan herhangi bir mikrobiyolojik probleme denk gelinmediği ifade edildi.

ŞUSKİ’den yapılan açıklamada, “Bölgemizde yaşanan deprem felaketinin ardından ŞUSKİ Genel Müdürlüğü birimlerince ve halk sağlığı ile birlikte alınan numunelerde depremden kaynaklanan herhangi bir mikrobiyolojik ve kimyasal kirliliğe rastlanmamıştır. Bu nedenle ilimiz genelinde musluktan suyun içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfa Şuski deprem