Şanlıurfa'da yaşamak İstanbul'dan daha zor!

TAKİP ET

Tarımın başkenti olan Şanlıurfa'da meyve  sebze pazarları yangın yerine döndü. Fahiş fiyat artışlarından dolayı vatandaşlar ramazan ayında artık evlerine meyve sebze götüremez hale geldi.

Şanlıurfalı bir vatandaş artan sebze fiyatlarına resmen isyan etti. Yetkililere bıçak kemikte diye isyan eden vatandaş derhal Pazar yerlerinin kontrol edilmesini fiyatların düşürülmesini istedi. Sebze almak için pazara giden Urfalı Mustafa Deniz fiyatları görünce üzerine kaynar sular döküldü.  Fahiş fiyatlar ile ilgili şu yorumda bulundu.
“#Yetkililer bu pazarları piyasaları görmüyorlar mı ne yapalım bize söyleyin öyle yapalım artık bıçak dayatacak yerimizde kalmadı
Artık #urfada yaşamak #istanbulda yaşamakla arasında fark kalmadı
Mutfakta yangınlar devam ediyor ne zaman kim düzeltecek acaba bu piyasaları kimler kontrol edecek bu yangınları görmüyorlarmı  pazarlarda yangın var. Bagırıyoruz hiç kimse duymuyor bu gidişat git gide kötüleşiyor
Kilosu 15 lira olan karpuz dilimle satılırken, Patates 7.5 lira, Soğan 4 lira, Portakal 8 lira, En ucuz biber (tatsız) 18 lira Patlıcan 20 lira, salatalık 12 lira, Nane maydanoz 3 lira, Marul 8 lira, Domates 15 lira, Çilek 25 lira'dan satılıyor.”

 

zamlar sondakika sebze urfamaraş istanbul nebati ukrayna rusya