Şanlıurfa'da yine bir ilk yaşandı

TAKİP ET

Suriye'de bomba patlaması sonucu yaralanan kadın kapalı ameliyat yöntemi ile sağlığına kavuştu. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bu ameliyat, bölgede bir ilk oldu.

Suriye'de bomba patlaması sonucu yaralanan Suriye uyruklu kadının kalçasında toplardamarlar belirginleşmeye ve büyük keseler oluşturmaya başlamıştı. Bu durumda zorluk çeken kadın, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Burada Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Ferid Cereb, başarılı bir operasyonla Arteriyovenöz Malformasyon'u tedavi etti.

Suriyeli kadının tedavisi ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Ferid Cereb, "23 Yaşında Suriye uyruklu kadın hasta, Suriye'de savaş sırasında yakınında bomba patlaması sonucu yaralanmış ve Suriye'de hastanede bir süre yattıktan sonra taburcu edilmişti. Fakat sonraki günlerde ayağında, bacağında ve kalçasında toplardamarlar belirginleşmeye ve büyük keseler oluşturmaya başlamıştı. Türkiye'ye gelip ilimizde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğine başvuran hastamızın toplardamarlarında dışarıdan görünen çok sayıda keselerin mevcut olduğu tespit edildi. Bu keseler, görüntü olarak hastayı rahatsız etmekle beraber hastada çabuk yorulma ve çarpıntı yapıyordu. Gerekli tetkikleri yapılan hastamızın sol uyluk ve bacağında atardamar ve toplardamar arasında çok sayıda kaçak bağlantı olduğu tespit edildi." dedi.







"Hasta ve yakını ile tedavi için ortak karar alındı." diyen Dr. Ferid Cereb, "Açık ameliyatın mümkün olmadığı ameliyatta, kapalı yöntemle özel bir malzeme kullanarak kaçak bağlantıların içine girildi ve damarlar tedavi edildi. Tedavi sonrası ilk gecede keseler gözle görülür bir şekilde küçüldü. Kapalı yöntem cerrahi uygulandığı için hastamız bir gecelik yatış sonrası taburcu edildi. Hastamız birkaç gün içinde kendini çok daha iyi hissetmeye başladı. Hastanın ikinci hafta kontrolünde tüm bacağı ve kalçası tam olarak düzelmişti. Kendini hem görüntü hem de fiziksel olarak daha iyi hissediyordu. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptığımız bu işlem hem boyutu hem de zorluğu açısından Şanlıurfa ve bölgede ilk olmakla beraber, ülkemizde de sayılı vakalardandır. Bu zor vakayı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sunulan imkânlarla Kalp ve Damar Cerrahisi'nde gerçekleştirmek hepimizi mutlu etti." diye konuştu.







 

Şanlıurfada yine bir ilk yaşandı Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesinde kalçasında toplardamarlar belirginleşmeye ve büyük keseler oluşturmaya başlamıştı bilgi veren op. dr. ferid cereb