Şanlıurfa'da zeytin üretimi artıyor

TAKİP ET

Son yıllarda gelir açısından önemli bir konuma gelen zeytinin üretimi Şanlıurfa'da artıyor. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen zeytin yetiştiriciliği için köklendirme işlemleri yapılıyor.

Akdeniz İkliminin etkisi de görülen Şanlıurfa'da son yıllarda zeytin yetiştiriciliği artmış durumda. Daha önce üretimi az ve verimi 2 yılda bir olan zeytin, son yıllarda yapılan bakımla Şanlıurfa'nın ekonomisinde önemli bir yere sahip oldu. Kuraklığa ve soğuk iklime de dayanıklı olan zeytin, sanayi sektöründe de önemli yere sahip olmasından dolayı daha fazla tercih ediliyor. Diğer ürünlere göre dayanıklı olan zeytin, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.



200 bin adet zeytin çeliğin köklendirme çalışması yapılıyor

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından zeytin ağaçları üretimi gerçekleştiriliyor. Birecik Fidanlık Müdürlüğünde 2019 yılı programı dahilinde 200 bin adet Zeytin Çeliği köklendirme işlemi yapıldıktan sonra ekonomiye kazandırılacak.

Sera ortamında yetiştirilen zeytin çelikleri yerinde inceleyen Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ve Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşan, Fidanlık Müdürü Mustafa Haratoğlu'ndan köklendirme çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.



'Kısa zamanda ekonomik katkı sağlayacak'

"Böyle bir çalışma Güneydoğu Anadolu Bölgemizde gelir getirici tür olarak orman köylülerine çok kısa zamanda ekonomik katkı sağlayacaktır." diyen Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, "Yöremizde köylerde Antep Fıstığı ve Zeytincilik en önemli tarımsal ürün olarak yerini almaktadır. Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğü olarak Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü'müzün gelir getirici tür programları için Zeytin ve Antep Fıstığı Fidan üretimi yapılmaktadır." dedi.