Şanlıurfa dahil 14 ilde eş zamanlı operasyon: 42️ şüpheli yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 14 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı 'KISKAÇ-6'Operasyonu gerçekleştirdi, 4️2️ şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen "Kıskaç-6" operasyonlarında 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda FETÖ'ye yönelik kararlı bir mücadelenin sürdürüldüğünü vurguladı. "FETÖ'cülerin hiçbirine göz açtırmayacağız." diyen Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Konya, Ardahan, Manisa, Kayseri, Bursa, Rize, Çanakkale, Şanlıurfa, Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale ve Eskişehir illerinde gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda FETÖ'ye yönelik faaliyetlerde bulundukları değerlendirilen, örgütün "gaybubet evlerinde" barınan, askeri ve emniyet mahrem yapılanmalarında yer alan, kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve örgütün kriptolu haberleşme programlarını kullanan 42 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar neticesinde sahte kimlikler, büyük miktarda Türk lirası ve dijital materyallere el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis ekiplerini tebrik ederek, "Hain FETÖ'ye göz açtırmayacağız." dedi ve Türk milletinin duası ve desteğiyle terör örgütleri ve iş birlikçilerinin nefeslerinin kesileceğini belirtti.

Şanlıurfa dahil 14 ilde eş zamanlı operasyon: 2️ şüpheli yakalandıhttps://t.co/Ibc016tFsX#şanlıurfa #operasyon #şüpheli #yakalanma #mücadele #istihbarat #Erzincan #benzin #menzil pic.twitter.com/Ycw9Zsnyui

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) February 15, 2024

Şanlıurfa eş zamanlı operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya KISKAÇ-6 Emniyet Genel Müdürlüğü