Şanlıurfa dahil 20 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu! 60 şüpheli yakalandı

TAKİP ET

Şanlıurfa dahil 20 İlde internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'SİBERGÖZ-20' Operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna karşı yapılan operasyonların detaylarını paylaştı.

ŞANLIURFA’DA İÇİNDE VAR

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Erzurum merkezli İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak “SİBERGÖZ-20” operasyonları düzenlendiğini belirtti.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIKLARI TESPİT EDİLDİ

Yakalana 64 şüphelinin; araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları “oltalama (phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan, kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kaparo ücreti” adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Şanlıurfa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya