Şanlıurfa dahil 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara operasyon!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde Şanlıurfa dahil 56 ilde eş zamanlı olarak "Kafes-49" operasyonu düzenlendi. Yaklaşık 2 bin polisin katıldığı operasyonda tefecilik ve dolandırıcılık yapan 147 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda şüphelilerin ev ve işyerlerine baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok miktarda para ve senet, sahte kimlikler ve belgeler, bilgisayar ve elektronik cihazlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin:

Tefecilik

Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık

Kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık

İhaleye fesat karıştırma

Parada sahtecilik

Resmi ve özel belgede sahtecilik

Vergi Usul Kanununa muhalefet

suçlarını işledikleri tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere toplam 56 ilde eş zamanlı olarak 'KAFES-49' operasyonları düzenlendi. Tefecilere ve dolandırıcılara göz açtırmayacağız. Bu operasyonlar aratarak devam edecek." dedi.

Şanlıurfa'da tefecilere ve dolandırıcılara operasyon!

Operasyon, vatandaşlar tarafından da büyük destek gördü. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, operasyonun çok başarılı olduğu ve suçlulara gözdağı verdiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tefeciler dolandırıcı Kafes-49