Şanlıurfa'daki boğulmalar meclise taşındı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde yüzme tesisi ve Fırat'a kıyısı olan ilçelerde plaj düzenlemesi yapılması yönünde İçişleri Bakanlığına soru önergesi iletti.

Dün Şanlıurfa’nın Bozova İlçesine bağlı kırsal Yaslıca Mahallesinde 19 yaşındaki Murat Pelek, sıcak havada serinlemek için girdiği gölde boğulmasına tepki gösteren Ayşe Sürücü içişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Yaşanan duruma tepki gösteren milletvekili Sürücü: “Bozova İlçesine bağlı kırsal Yaslıca Mahallesinde 19 yaşındaki Murat Pelek, sıcak havada serinlemek için girdiği gölde bir süre sonra kayboldu. Gencin boğulduğunu fark edenler hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Kalbi durduğu belirlenen genç ambulansla Bozova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Murat Pelek'in doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Şanlıurfa merkez ve İlçelerinde gereken yüzme tesisi veya Fırat’ta plaj düzenlemesi bulunmadığı için her sene birçok çocuk ve genç boğularak yaşamını yitiriyor veya ciddi boğulma tehlikeleri yaşanmaktadır. Bu konuda bir adım atılması elzemdir.” İfadelerini kullandı. 

Bu Bağlamda;

1. Şanlıurfa’da Son 10 yılda kaç kişi suda boğularak yaşamını yitirmiştir?

2.Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde toplamda kaç yüzme tesisi bulunmaktadır? Eğer varsa bu tesislerin kapasitesi kaç kişiliktir?

3.Boğulmalara ilişkin bir adım atacak mısınız?

4.Fırat kıyısı olan ilçelerde plaj düzenlemesi yapacak mısınız?

5.Konu hakkında kamuoyuna bir açıklamada bulunacak mısınız?

HDP Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü İçişleri Bakanlığı