Şanlıurfa için iddialı aday adayı Prof. Tahir Özcan

TAKİP ET

İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Tahir Özcan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimleri için Şanlıurfa için ellini taşın altına koyarak Cumhuriyet Halk Partisinden Şanlıurfa aday adayı olduğunu duyurdu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimde CHP Şanlıurfa aday adayı olan Prof. Tahir Özcan, Şanlıurfa’daki aday adayların arasında en dikkat çekici isimlerin başında geliyor.

Gerçekleşecek olan seçimlerde CHP milletvekilliği için memleketi Şanlıurfa’dan aday adaylık başvurusunda bulunan Özcan, Şanlıurfa’da birçok STK, kırsal mahalle ve ilçe başkanlığını ziyaret etti.

21 Mayıs 1979 Şanlıurfa doğumlu olan Prof. Dr. Özcan, ilk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamlayarak, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun oldu.

Akademik kariyerine 2002 yıllında Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak eğitmen hayatına adım atan Özcan başarı kademelerini kısa sürede atlattı.

Prof Tahir Özcan araştırma görevlisi yaptığı süre zarfında 2004-2007 yılları arasında Ege Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı. Prof Tahir Özcan Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde 2009’da yardımcı doçent, 2011 de doçent olarak çalıştıktan 4 yıl sonra   İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte doçent olarak çalışmaya devam edip 2017 yılından itibaren İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde profesör olarak  öğrencileri aydınlatmaya çalışıyor.

EĞİTMENLİĞİNİN YANINDA YÖNETECİLİĞİ DE PARLAK

Eğitim hayatındaki başarılarının yanı sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliğiyle de tanınan Prof Tahir Özcan 20ll-2017 yılları arasında fakülte kurulu üyeliği ve fakülte yönetim kurulu üyeliklerinde görev almıştır.

ÇOK SAYIDA KİTABA İMZA ATTI

Şanlıurfalı olan Prof Tahir Özcan Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde ve kongre tebliğ kitaplarında basılmış yüzün üzerinde eseri bulunmanın yanı sıra Türkçe yazılmış 5 kitabı, İngilizce yazılmış iki kitap bölümü ve editörlüğünü yaptığı iki kongre tebliğ kitabı bulunmaktadır. Uluslararası düzeyde düzenlenen üç adet sempozyumda başkan olarak görev almıştır.

CHP Urfa Özcan Tahir