Şanlıurfa ikinci doz aşıda son sırada

TAKİP ET

Koronavirüsle mücadelede ülke genelinde 47 ilde, 18 yaş üstü nüfusun yüzde 65'inden fazlasına en az iki doz aşı yapıldı. Şanlıurfa ise ikinci doz aşılamada yüzde 41.9 ile son sıradaki yerini aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş üstü nüfusta en az iki doz Kovid-19 aşısı olanların oranının illere göre gösterildiği Türkiye haritasını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Haritada, iki doz aşılananların oranının yüzde 75'i geçtiği, mavi renkle gösterilen 7 il yer aldı. Şanlıurfa’nın aralarında olduğu 14 il ise kırmızı renkle gösterildi. Aşılanma oranının en yüksek olduğu şehir yüzde 76,4 ile Kırklareli oldu. Bu ili yüzde 75,8 ile Muğla, yüzde 75,7 ile Çanakkale izledi.

İlk doz aşı oranında Türkiye sıralamasında uzun bir süre geriden gelen Şanlıurfa, Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğünün başlattığı kampanyalar neticesinde sarıya yükselen ilimizde ikinci aşıda ise son sırada yer alıyor.

Mobil ekipler ve sabit noktalarda aşılama sürüyor
Aşılama oranının arttırılması için Şanlıurfa genelinde mobil ekip ve sabit aşı noktaları arttırıldı. Sağlık İl Müdürü Mehmet Gülüm, “Sahada 65 mobil aşı ekibimiz var, 8 tanede sabit aşı noktamız var, şehir merkezi ve ilçelerde 3 büyük ilçemizde 8 ayrı noktada randevusuz aşı yapıyoruz. Bu büyük bir rahatlık, büyük bir kolaylık isteyen arzu eden aşılarını olabilirler” dedi.

Kent genelinde son dönemlerde aşılama hızı artmasına rağmen halen istenilen düzeye gelmedi. Geçtiğimiz günlerde bu konuya dikkat çeken Vali Abdullah Erin ise ölümlerin olmaması için aşılamanın şart olduğunu vurguladı.

Vali Erin uyardı: Tek yolu aşı!
Vali Abdullah Erin, kentteki aşılama hızının çok düşük olduğunu belirterek, "Covid19’dan kaynaklı ölümlerin önüne geçmenin tek yolu aşı olmaktır" dedi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Vali Erin, aşılama hızının çok düşük olduğuna dikkat çekti. Korona kaynaklı ölümlerden kurtulmanın tek yolunun aşı olduğunu hatırlatan Vali Erin, şunları kaydetti:
"Kıymetli hemşehrilerim, Aşılama hızımız çok düşük! Unutmayınız ki, #Covid_19’dan kaynaklı ölümlerin önüne geçmenin tek yolu aşı olmaktır. Tam doz aşımızı olup, tedbirlere uyarak salgına karşı gerekli mücadeleyi vermeliyiz."

Aşılama oranının en düşük olduğu iller
Son açıklanan 18 yaş üstü nüfusunun yüzde 55'inden azının aşılandığı, haritada kırmızı renkle gösterilen 14 il ise şu şekilde:
"Bayburt (yüzde 54,5), Van (yüzde 54,3), Hakkari (yüzde 53), Iğdır (yüzde 52,7), Bingöl (yüzde 50,5), Ağrı (yüzde 50,2), Şırnak (yüzde 49,9), Siirt (yüzde 48,7), Diyarbakır (yüzde 46,9), Muş (yüzde 46,8), Batman (yüzde 46,6), Bitlis (yüzde 46,6), Mardin (yüzde 45,3), Şanlıurfa (yüzde 41,9)."

Mehmet Küçük / Urfa Değişim
 

Şanlıurfa