Şanlıurfa İl Göç İdaresi Meclise taşındı

TAKİP ET

Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa İl Göç İdaresi'nde bir çalışanın hesabına yabancı uyruklu bir kişi tarafından 3 bin dolar ve ardından aynı hesaba 8 bin doların aktarılmasını meclise önerge olarak sundu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nde yaşandığı iddia edilen para aktarma ve kamu düzenini tehdit eden Haris Mahmud adlı kişi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Sürücü’nün Meclise sunduğu önergede şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nde çalışan İhsan Altun’un hesabına yabancı uyruklu Mahmut Bunni tarafından 3 bin dolar aktarılmasının gündem olmasının ardından aynı hesaba 8 bin dolar daha EFT yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca İl Göç İdaresi'nde çalışanlara, Altun’un hesabına 3 bin dolar yatırıldığına dair haberlerin çıkmasından sonra mobbing uygulanmaya başlandı. Göç İdaresi yetkilileri, söz konusu EFT’lerin içerden ‘sızdırıldığını’ söyleyerek bu kişi veya kişilerin kim olduğunu araştırıyor. 

Haris Mahmud adındaki bir kişi ‘kamu düzeni açısından tehdit oluşturanlar’ listesinde yer almasına rağmen bu kişinin kapalı olan kimliği kurum müdürü Fatih Işık tarafından açılıp aktifleştiriliyor. Mahmud’un kimliğinin aktif hale getirilmesi ancak mahkeme kararıyla mümkünken müdürlük “Yapılan işlem mevzuata aykırı değildir” açıklaması yaptı. Fakat Mahmud hakkında bu yönde herhangi bir mahkeme kararı da bulunmuyor.

Bu Bağlamda;

1.İhsan Altun’un ve müdürlerinin geriye dönük hesap bilgileri incelenecek midir?

2.Şanlıurfa İl Göç İdaresinde soruşturma başlatılacak mıdır ?

3.İsmi geçen yabacı uyruklu şahıslara ilişkin bir soruşturma açılmış mıdır ?

4.Geriye dönük verilen kimlikler hakkında inceleme başlatılacak mıdır ?

5.Konu hakkında kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız ?”

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Şanlıurfa İl Göç İdaresi