Şanlıurfa İnanç Turizmi Potansiyeli Halfeti'de konuşuldu

TAKİP ET

Halfeti MYO tarafından İslam Dünyası Turizm Başkenti Online Söyleşilerinin birincisi düzenlendi.

İslam Dünyası Turizm Başkenti Online Söyleşisinin ilki Halfeti Meslek Yüksekokulunca düzenlendi. Konusu Şanlıurfa İnanç Turizmi Potansiyeli: Soğmatar-7 Sin Tapınağı olan söyleşinin moderatörlüğü Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ceylin Şanlı Kayran tarafından yapıldı. Düzenlenen söyleşinin davetli konuşmacısı Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi dekan yardımcısı ve Turizm Rehberliği bölüm başkanı Doç. Dr. Uysal Yenipınar oldu.

Söyleşi programı rektör yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek’in açılış konuşmasını yapması ile başladı. Şanlıurfa’nın önemli turizm potansiyeline değinen Denek bu potansiyelin değerlendirilmesi için bu etkinliklerin katkısının çok önemli olduğunu vurguladı.

Söyleşi kapsamında Şanlıurfa’nın inanç turizmine yönelik potansiyeli değerlendirilirken Peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa’nın önemli değerleri Şuayb şehir, Soğmatar ve 7 Sin tapınağını ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Söz konusu bölgelerin kronolojik olarak önemine değinen Yenipınar hem profesyonel tur rehberi hem de akademisyen gözüyle bu değerlerin inanç turizmi ve inanç rotası çerçevesinde değerlendirilmesine yönelik önemli öneriler getirdi. Bu değerlerin günümüze kadar kısmen korunmuş olmalarının büyük bir şans olduğunu ifade ederek koordinasyonlu bir çalışma ile bu alanların turizme kazandırılabileceğini vurguladı.

Öğrenci sorularının yanıtlanmasıyla devam eden etkinlik kapsamında Halfeti Meslek Yüksekokulu müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kayran üniversitemiz turizm birimlerinin ortak etkinlik kapsamında önerdikleri online söyleşilerin ilkinin birimimizce başlatıldığını söyledi.  Bu anlamda turizm konusunda  Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu nezdinde rektör yardımcımız ve üst yönetimimize turizm alanına verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini sunarak yapılacak etkinliklerle üniversitemize ve şehrimize katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Söyleşi programı davetli konuşmacı Doç Dr. Uysal Yenipınar’a rektör yardımcımız, Halfeti MYO, Harran TOY ve Sosyal Bilimler MYO müdürlerimizin teşekkürlerini iletmesiyle sona erdi.

Halfeti MYO Şanlıurfa İnanç Turizmi Potansiyeli