Şanlıurfa İŞKUR müdürü görevden alındı!

TAKİP ET

Başarılı çalışmalarıyla Şanlıurfa'da adından sıkça söz ettiren İŞKUR Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya'nın görevden alındığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıl önce Şanlıurfa'da göreve başlayan  İŞKUR İl Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya,  başarılı bir sürecin ardından görevden alındı.

ŞANLIURFA'DA YAPILAN GÖREV DEĞİŞİMİ ÜZDÜ

Şanlıurfa'da özellikle işsiz kalan insanlara iş sağlama konusunda elini taşın altına koyan Çetinkaya'nın görevden alınması kentte hayal kırıklığına neden oldu. Böyle başarılı kişilerin Şanlıurfa'da hizmet yapmasıni isteyen vatandaşlar bu atama değişikliğinin yanlış olduğunu vurguladı.

YAPILAN İNCELEMELER ÇERÇEVESİNDE SORUŞTURMALAR AÇILMIŞTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu çok sayıda ilin  İŞKUR Müdürünü değiştirdi. 
Yaklaşık 2 yıl önce yaşanan yolsuzluk iddiaları sonrası Şanlıurfa’ya müfettişler gönderildi. Müfettişlerin incelemesi sonrası bazı çalışanlar hakkında soruşturma açıldı.

BAŞARILI ÇETİNKAYA, GÖREVİ DEĞİŞEN İSİMLER ARASINDA YER ALDI

Soruşturmanın devam ettiği dönemde görevden alınan İşkur İl Müdürünün yerine Kaya İlhan Çetinkaya getirildi. Yaklaşık 2 yıl boyunca bu görevi başarılı bir şekilde yürüten, yetkilerini ihtiyaç sahiplerine iş imkanı sunma yönünde kullanan Çetinkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın değiştirme kararı aldığı müdürler listesinde yer aldı. 

Başarılı çalışmaları ile öne çıkan Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya görevden alındı. 

Görevden alınanÇetinkaya’nın yerine Fatih Sezgin atandığı öğrenildi.

Çetinkaya, 28.04.2022 tarihinde Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü olarak atanmıştı.

Çetinkaya’nın yerine atanan Fatih Sezgin ise kurumda İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yapmaktaydı.

Kısa sürede Şanlıurfa'da işsizliğin azaltılmasında önemli çalışmalara imza atan müdürün görevden alınması tepkilere neden oldu.

Kaya İlhan Çetinkaya kimdir?

1986 yılında Kahta/Adıyaman’da doğdu. Lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimi alanında tamamladı. Meslek hayatına PTT Genel Müdürlüğü’nde başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu merkez birimlerinde görev aldıktan sonra Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumuna İl Müdürü olarak asaleten atanan ve 28.04.2022 tarihinde göreve başlayan ÇETİNKAYA, evli ve bir çocuk babasıdır.

Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)