Şanlıurfa-İzmir seferleri başlıyor! Uraloğlu duyurdu

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığın Şanlıurfa'da yaptığı ve yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu'ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Cevheri ve Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu eşlik etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde basın açıklaması yapan Bakan Uraloğlu, mart ayının ilk yarısında İzmir uçuşları da başlayacak diyerek şöyle konuştu:

"Şanlıurfalı kardeşlerimizi göklere de taşıdık. Sadece kara yoluyla taşımıyoruz. 2 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanını 2007 yılında hizmete açtık. 2002 yılında 23 bin olan yolcu trafiği, 2023 yılında 883 bine yükseldi. Buradan bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Bakanımızın, belediye başkanımızın ve milletvekillerimizin, hasılı Şanlıurfalıların İzmir uçuş talebi vardı. Onu da bugün konuştuk. İnşallah mart ayının ilk yarısında İzmir uçuşları da başlamış olacak, bu da hayırlı uğurlu olsun. Şanlıurfa'nın iletişim ağını da güçlendirdik. Fiber optik kablo uzunluğunu 854 kilometreden 6 bin 722 kilometreye çıkardık. Daha önce ilde hızlı internet abonesi yok iken, bugün 1 milyon 682 binin üstünde abone, hızlı internet kullanmaya başladı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Şanlıurfa-İzmir seferleri Şanlıurfa