Şanlıurfa, Mesleki okullarla üretime katkı sunuyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'daki Mesleki ve teknik liseleri, döner sermayeye 9 milyon civarında değer kattığı üretimle Türkiye sıralamasında beşinci sırada yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerindeki döner sermaye işletmelerinin, 2018 yılında yapılan üretim ile 250 milyon TL gelir elde ettiği açıklandı. Açıklanan verilere Şanlıurfa, 9 milyon civarında yaptığı üretimle en fazla üretim yapan iller arasında beşinci sırada yer aldı.  

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre, 2018 yılında bünyesinde döner sermaye işletmesi yer alan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan üretim sebebiyle Ankara'da yaklaşık 31 milyon, Antalya'da yaklaşık 15 milyon ve İstanbul'da yaklaşık 12 milyon TL’lik üretime imza atıldı. Bu iller arasında sadece İstanbul'da üretim gerilerken, bu illeri 11 milyon TL’lik üretimle İzmir ve yaklaşık 9 milyonluk üretimle Şanlıurfa takip etti. İlk beş şehirdeki en fazla üretim artışının ise Şanlıurfa'da gerçekleştiği aktarıldı.

En fazla katkı sunan ilk 50 okul arasında Şanlıurfa'da bulunan teknik liseler

Şanlıurfa'da bulunan ve üretim açısından döner sermayeye en fazla katkı sunan 50 okul arasında yer alan teknik liseler sırasıyla, Haliliye ilçesinde bulunan Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaköprü ilçesinde bulunan Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi oldu.