Şanlıurfa Milletvekili Tanal'a soğuk duş! Yuhaladılar

TAKİP ET

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda ağaçları korumaya çalışan eylemcilere destek için bölgeye giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, eylemciler tarafından yuhalandı.

Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı ağaçlarını korumaya çalışan eylemcilere destek için bölgeye giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal kendisine tepki gösteren vatandaşa “Sizin yüzünüzden iktidarı kaybettik sen AKP’nin provokatörüsün” diye tepki gösterince orada toplanan eylemciler ise Tanal’ı yuhaladı.

Muğla’da Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Muğla’da; maden sahasının genişletilmesi gerekçesi ile ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı’na gitti.

Tanal, bir eylemciyle tartışması sırasında “Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik” diyerek yürüdü.

Eylemcinin, “Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki kazanmamışsınız” demesi üzerine geri dönen Tanal bu kez şu ifadeleri kullandı: “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsun. Sen AKP’nin provokatörüsün.”

Yaşanan bu tartışmadan sonra eylemciler Tanal’ı yuhalayarak, alandan çıkmasını istedi.

TANAL’DAN AÇIKLAMA!

Yaşanan olaydan sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tanal şu ifadeleri kullandı:

“Dün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık.

Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık.

Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum.

İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım.

Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu. 

Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.”

Akbelen Ormanı CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal