Şanlıurfa milletvekillerinden Ankara'ya turizm çıkarması

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, beraberindeki AK Partili Şanlıurfa Milletvekilleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u TBMM'deki makamında ziyaret ederek, kente yapılacak yatırımlar hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Yazmacı, sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımla ziyareti kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılı hedefiyle Şanlıurfa için kolları sıvayan Yazmacı, beraberindeki AK Parti Milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen, Hikmet Başak, İbrahim Eyyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Faruk Pınarbaşı Bakan Ersoy’u ziyaret etti.

-Var gücümüzle çalışacağız

Yazmacı, Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın kadim tarihiyle, köklü kültürel mirasıyla kültür ve turizm alanında daha da üst seviyelere taşınması gerektiğini vurgulayarak, “Şanlıurfamızın sosyal, kültürel ve turistik açıdan daha iyi noktalara ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa’nın turizm gelirlerinin arttırılması ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkartılması için projelerini Bakan Ersoy’a sunan Yazmacı, ziyaretle ilgili şunları kaydetti:

“Şehrimize büyük katkı sağlayacağına inandığımız, Hz. İbrahim’in Evi’nin bulunması projesi, ihtiyaç duyulan ilçelerde halk kütüphanelerinin açılması, kazı alanları ve müzelerle ilgili projelerin geliştirilmesi, vb. konularımızı Sayın Bakanımıza ilettik.  Nüfusu 2,5 milyonu aşan Şanlıurfa'mıza Devlet Tiyatrosu kazandırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Misafirperverliği için Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz.”

Yazmacı, Şanlıurfa ve Şanlıurfalının beklentilerini karşılamak için “halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışıyla çıktıkları yolda, kente yapılması beklenen yatırımların takipçisi olacaklarını söyledi.

Abdulkadir Emin Önen TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı