Şanlıurfa'nın eski bakanlarından Cevheri hayatını kaybetti

TAKİP ET

Şanlıurfalı siyasetçi ve aynı zamanda eski Adalet Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri hayatını kaybetti.

Eski Adalet Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri, yaşlılığa bağlı hastalık nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybetti. 1930 yılında doğan Şanlıurfalı siyasetçi devletin üst kademelerinde önemli görevler yaptı.

7 dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapan deneyimli siyasetçi Necmettin Cevheri için yarın saat 14:00'da TBMM'de yapılacak törenin ardından, ikindi namazından müteakiben Cebeci Aile mezarlığına defnedilecek.

Cenaze işlemlerinin ardından Taziyesi, Cuma günü Şanlıurfa Abdurrahman Yavuz taziye evinde kabul edilecek.

Urfa Değişim Ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

 Necmettin Cevheri'nin kısa özgeçmişi

1930 Şanlıurfa doğumlu Necmettin Cevheri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukatlık yapmaya başladı. Hukukçuluk mesleğinin yanı sıra çiftçilikle de uğraştı. 1965 ve 1969 seçimlerinde Adalet Partisi (AP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne girdi.

Necmettin Cevheri, İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinde Turizm ve Tanıtma bakanlığı yaptı. 1990 ve 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi (DYP) listesinde Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel Hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller Hükümetinde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Necmettin Cevheri