Şanlıurfa'nın kangrenleşen yarası ''sağlık sorunları''

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın doğum polikliniği önünde oluşan uzun kuyruklar pes dedirtti.

Şanlıurfa sağlıkta bir kere daha sınıfta kalarak, sağlık konusundaki sıkıntılar bitmek yerine sürekli baş gösteriyor.

Şanlıurfa’daki hastanelerde birçok yandal poliklinik eksikliği bulunurken bunun başında ise Kadın doğum polikliniği geliyor.

‘’ŞANLIURFA’DA KADIN DOĞUM ORANI YÜKSEK, POLİKLİNİK ORANI EKSİK’’

Doğum oranının yüksek olduğu Şanlıurfa’da Kadın doğum polikliniklerinin eksikliği hastaları mağdur etmeye devam ediyor.

Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip ve doğum oranının en yüksek illerin başında gelen Şanlıurfa'da sağlık alanında yapılmayan iyileştirmeler hastaları çileden çıkarıyor.

Whatsapp ihbar hattımız gelen bilgiye göre kuyrukta bekleyen hastalar mesainin başlamasına rağmen doktorların görevinin başına geçmemesine sitem ettiler.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olmak için Kadın Doğum polikliniğine giden hastalar mesai saatleri başlamasına hastalar rağmen doktorların yerinde bulunmamasına tepki gösterdiler.

‘’RANDEVU GELDİ, DOKTOR GELMEDİ’’

Duruma tepki gösteren hastalar,’’ 182 ‘den 13.00 için randevu aldık, şu anda saat 13.30 geçmesine rağmen sıramızın gelmesini bırakın doktor daha gelmedi.

Cuma günü olduğu için bütün doktorlar camiye gidilmiş deniliyor, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde herhâlde bayan doktorlarda artık camiye gidiyor. Doktorlar fazladan bir hastayı bile muayane etmezken biz hastalar mesai saatinin üzerinde yarım saat geçiyor hala ne gelen var nede giden.

Hastaları muayane eden doktorlar ise hastaları muayane etme süreleri sadece 2 dakika. En ufak bir tartışmada ise doktorlar “hastalar, doktorları darp eti” diye şikâyette bulunuyorlar” diyerek yetkililere seslenen hastalar, Başta sağlık bakanımız olmak üzere valimize sesleniyoruz hastaneler denetlensin.’’ sitemlerinde bulundular.

şanlıurfa sağlık