Şanlıurfa'nın kıymetli kadın takımları var!

TAKİP ET

Türkiye Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası, Şanlıurfa'da kız takımının başarısını gazetemize değerlendirdi. Kırağası, 'Şanlıurfa'nın kız takımlarını takip etsinler, çok kıymetli bir kadın takımları var. Onların başında çok kıymetli bir hoca var, kızlar küçük yaş gruplarımızda milli takımı temsil eden kızlarımız var o yüzden erkek futbolculardan bulamadıkları şeyleri belki kızlardan bulurlar' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ve Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ESKAR) organizasyonuyla "4. Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi", Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Türkiye Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası ve Milli tekvandocu Şeyma Nur Talu programda Şanlıurfa’da kızların milli takıma davet edildiğini kaydetti. Kentin erkek sporcularda bulamadığını kızlarda bulabileceğini söyleyen Kırağası, kadınların çok rahatlıkla futbol oynayabileceğini vurguladı. Milli tekvandocu Talu ise hayal ettikleriniz için kızların çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

“KADINLAR ÇOK RAHATLIKLA FUTBOL OYNAYABİLİRLER”
Şanlıurfa’da üçüncü defa gelen Türkiye Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası, Şanlıurfa’nın kız takımlarını beğendiğini söyleyerek, “Çok kıymetli bir şehirde çok kıymetli bir organizasyonun içinde olduğum için çok mutluyum. Şanlıurfa’nın kız takımlarını takip etsinler lütfen.  Şanlıurfa’nın çok kıymetli kadın takımları var. Onların başında çok kıymetli bir hoca var, kızlar küçük yaş gruplarımızda milli takımı temsil eden kızlarımız var. O yüzden erkek futbolculardan bulamadıkları şeyleri belki kızlardan bulurlar. İnanılmaz gururluyum, hem Şanlıurfa’daki kızları burada görmekten çok gururluyum hem de teknik direktör olarak milli takımın Şanlıurfa’dan kızların davet edebiliyor olmaktan dolayı son derece gururluyum. Futbol oynamak isteyen bütün kadınlar çok rahatlıkla futbol oynayabilirler. Kız çocukları özellikle sizlere seslenmiş olayım, lütfen annenizi babanızı öğretmeninizi zorlayın. Çünkü futbol erkeklere oyunu değil sizlerde çok rahatlıkla bu futbolu oynayabilirsiniz” dedi.

KADINLAR HAYALLERİ İÇİN ÇABALASIN!
Şanlıurfa’da gezme imkanı bulduğunu kaydeden Milli tekvandocu Şeyma Nur Talu, kadınlara hayalleriniz için çabalayın diyerek şunları kaydetti, “Çok güzel bir şehir çok beğenerek gezdim. inşallah bir daha gelirim. Şanlıurfa’da kadınların spora ilgi gösterdiğini düşünüyorum çünkü burada o kadar güzel sorular aldık. Sporda kadın erkek ayrımı olmaz. Her ikiside hayalleri için çabalasın. İsteyerek severek spora başlayın” ifadelerini kullandı

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Türkiye Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası