Şanlıurfa'nın köy yaşamı, resimlere yansıdı

TAKİP ET

Genç Ressam Meryem Çiftçi, çocukluğundan beri hobi olarak çizdiği resimleri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle resim sergisinde sergiledi. Genç Ressamın eserlerinde köy temalarının işlenmiş olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Çocukluğundan beri resim yapmaya ilgili olan Meryem Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Resim Atölyesi Hocası Remzi Kara’nın destekleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin resim malzemeleri desteği ile çalışmalarına devam ediyor. Genç ressamın resim sergisini ise çok sayıda sanatsever ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Suphi Çiçek, “Sanata vermiş olduğumuz desteklerin bir göstergesi olarak böyle doğal bir şekilde yetenekli kardeşlerimizin kendi yeteneklerini gösterebilmeleri ve gelir elde edebilmeleri için elimizden geldiği kadar bütün destekleri veriyoruz. Ressam kardeşimiz adını Meryem Çiftçi olarak değiştirdi. Bu sanatçılarımızdan ve ressamlardan inşallah gelecek adına güzel eserler ortaya koymaya devam edecek. Sanata ve sanatçıya elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda açılışı yapılan resim sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Resimlerde ana tema köy hayatı, çiftçilik, tarım işçileri ve dini imgelerin yer aldığı konuların işlenmiş.



Yaptığı resimlerle ilgili olarak konuşan Meryem Çiftçi, bütün yokluklara rağmen resim sergisinden vazgeçmediğini,  Büyükşehir Belediyesi Resim Atölyesi Hocası Remzi Kara’nın destekleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin resim malzemeleri desteği ile çalışmalarına devam ettiğini belirtti.