Şanlıurfa'nın sessiz milletvekilleri

TAKİP ET

Yaşandığı sorunlardan dolayı bazı milletvekilleri Şanlıurfa'yı birçok kez Mecliste gündeme getirirken, bazıları ise Şanlıurfa'nın en sessiz vekilleri olarak görünüyor.

Şanlıurfa'da birçok alanda sorunlar yaşanırken, bu sorunları Mecliste gündeme getiren milletvekilleri ise muhalefet partilerden seçilen vekiller oluyor. Şanlıurfa'da Ak Parti'nin daha fazla milletvekili bulundurmasına rağmen Şanlıurfa ile ilgili sorunları muhalefet partilerinden seçilen vekiller gündeme daha çok getiriyor.

Milletvekillerin konuşmalarının yer aldığı TBMM Resmi sayfasında Şanlıurfa ile ilgili önergeler ve konuşmalar bulunurken, bazı milletvekillerinin herhangi bir önerge ve konuşmasının olmaması dikkat çekiyor. Öyle ki Şanlıurfa ile ilgili sorunları dile getirmede HDP, CHP ve MHP'den seçilen milletvekilleri daha aktif görünüyor. Buna karşılık Ak Parti'den seçilen bazı vekillerin ise sadece yemin konuşması yer alıyor.

Şanlıurfa'nın en sessiz milletvekilleri...

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özşavlı, Halil Özcan ve Ahmet Akay Şanlıurfa ile ilgili herhangi bir önerge vermezken, Mecliste söz hakkı da almadı.

Ak Parti Milletvekillerinden Ahmet Eşref Fakıbaba, Mecliste komisyon konuşmasında 3 kez söz hakkı aldı, 1 kez de genel kurul konuşmasında söz hakkı aldı. İbrahim Halil Yıldız genel kurulda 1 kez söz hakkı aldı ama herhangi bir önerge vermedi. Mehmet Ali Cevheri, genel kurulda 1 kez söz hakkı alarak Şanlıurfa sorunlarını gündeme getirdi. Zemzem Gülender Açanal da genel kurulda 3 kez söz hakkı alarak Şanlıurfa ve çeşitli konulardan bahsetti. Açanal, herhangi bir önerge vermezken, komisyon konuşmalarında da bir kez söz aldı.

En fazla önergeyi Ayşe Sürücü verdi

HDP milletvekilleri olan Ayşe Sürücü, Şanlıurfa ile ilgili 11 yazılı önerge meclise verirken, genel kurul konuşmalarında 3 defa söz aldı. Ömer Öcalan, Şanlıurfa ve farklı konularda 9 defa yazılı önerge verirken, genel kurul konuşmalarında 3 defa söz aldı. Nimetullah Erdoğmuş, Genel kurul konuşmalarında 4 defa söz alarak Şanlıurfa ve çeşitli konularda sorunları dile getirirken 1 defa da yazılı önerge verdi. Nusrettin Maçin, Şanlıurfa ile ilgili bir yazılı önerge verirken, Genel konuşmalarında 2 defa söz aldı. Maçin, komisyon konuşmalarında 1 defa söz aldı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa ile ilgili 5 yazılı önerge verirken, genel kurul konuşmalarında söz almadı.

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Genel kurul konuşmalarında 7 defa söz alarak Şanlıurfa sorunlarını dile getirdi. Vekilin aynı zamanda bir yazılı önergesi bulunuyor.

Urfa Değişim Gazetesi