Şanlıurfa rehavete kapıldı!

TAKİP ET

Vaka sayısının ciddi oranda azaldığı ve Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre mavi grupta yer alan Şanlıurfa'da taziye ve düğün tarzı etkinlikleri tekrar arttı. Bu artışla birlikte kentte vaka sayısı da artmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak paylaşılan koronavirüs haritasına göre, en az riskli iller arasında yer alan Şanlıurfa’da vatandaşlar rehavete kapıldı, sosyal mesafe sınırı aşıldı.

REHAVET, TEHLİKEYİ BERABERİNDE GETİRİYOR
Tüm doğu ve Güneydoğu’yla birlikte Şanlıurfa da en az riskli iller arasında yer alıyor. Bu durum, çoğu kişide salgın bitmiş gibi bir etki yarattı. Bununla birlikte taziye ve düğün merasimleri arttı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, rehavete kapılmaması için herkesi uyarmış ve gerekli tedbirlere uyulması çağrısında bulunmuştu. Çoğu işletmenin açılmasıyla birlikte dışarıya akın eden Şanlıurfalılar çoğu zaman maskeye de dikkat etmiyor, sosyal mesafeyi de korumuyor. Gelecek günler açısında tehlike oluşturan bu durum, herkesi tedirgin ediyor. Vaka sayısının tekrar artmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, herkesin kurallara uymaya devam etmesini isteyerek, güvenlik önlemlerinin de aynı şekilde sıkı tutulmasını istedi. Özellikle Balıklıgöl ve Haşimiye bölgesindeki vatandaş yoğunluğu tehlikeyi gözler önüne seriyor.

RİSK GRUBUNA GİRERSE KISITLAMALAR YENİDEN BAŞLAR
Az riskli bölgede yer alan Şanlıurfa’da, risk durumuna göre hafta sonu yasakları kalktı, çoğu işletme kepenk açtı. Riskin artması halinde hafta sonu kısıtlamaları tekrar başlayacak ve işletmeler de tekrar kapanmak zorunda kalacak. İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, sık sık denetime çıkarak, vatandaşları tedbirlere uyma konusunda uyarıyor. Koronavirüs aşısı konusunda da geride olan Şanlıurfa’nın kendini riske atabilecek durumda olmadığını belirten uzmanlar, kentte henüz 79 bin kişinin aşı olduğunu kaydetti. Çevre illere göre daha az olan Şanlıurfa’nın olası bir hatada tekrar eski duruma dönüleceği belirtilirken, sık sık rehavete kapılmaması uyarıları yapılıyor. Öte yandan Gaziantep’te aşı olan kişi sayısı 142 bini geçti, Diyarbakır’da da bu rakam 100 binin üzerine çıktı. Şanlıurfa’da ise henüz 79 bin kişi aşı oldu. Bilim Kurulu üyeleri de nüfusun büyük ölçüde aşılanmadan tehlikenin kalkmayacağını belirtmişti.

Fethi Tapaç / Urfa Değişim