Şanlıurfa Tabip Odası'ndan saldırı açıklaması

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 doktorun 6 kişinin saldırısına uğraması üzerine Şanlıurfa Tabip Odası'ndan ve Türk Tabipleri Birliği'nden açıklama yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği'nden Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 doktorun saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan olaya tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği'nden yapılan açıklamada; "Üç meslektaşımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Türk Tabipleri Birliği tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

" Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde görevli üç meslektaşımıza yönelik saldırıyı kınıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuk büromuz ve tabip odamız ile sürecin takipçisiyiz.

Sağlıkta şiddetin toplumsal bir olgu olduğunu anımsatıyor; çözümün "reform" aldatmalarından değil, bütünlüklü ve etkili sağlık politikalarından geçtiğini bir kez daha vurguluyoruz."

ŞANLIURFA TABİP ODASI’NDAN SERT AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili Şanlıurfa Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada ise “Sağlıkta şiddet yasası çıkarmayanlar,  Sağlıkta şiddetin asıl sorumlusudurlar” denildi.

İşte Şanlıurfa Tabip Odası’ndan yapılan o açıklama:

“Dün gece görevleri sırasında Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan 3 meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta Şiddet sorunu her geçen gün artarak devam ediyor.

Konuyla ilgili iktidar görmezden gelmeye devam etmekte çözümü açısından herhangi bir adım atmamaktadır. Gerekli önlemleri almayanlar, etkin, caydırıcı, Sağlıkta şiddet yasası çıkarmayanlar,  Sağlıkta şiddetin asıl sorumlusudurlar.”

Türk Tabipleri Birliği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi