Şanlıurfa Tanıtım Günlerinin Yıldızı; Urfa Değişim Gazetesi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzelliklerinin 4 gün boyunca tanıtılacağı 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' Ankara'da başladı. Şanlıurfa'yı her şeyiyle anlatmak için tanıtım günlerine özel bir sayı çıkaran Urfa Değişim Gazetesi, tanıtım günlerinin yıldızı oldu.

Ankara Şanlıurfa Vakfı ŞANVAK tarafından organize edilen Tanıtım günlerine; Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyesi ve bazı kurumların katılımı katılım sağladı. 15-18 Eylül tarihleri arasında Ankara Kültür Parkı içerisinde kurulan Şanlıurfa Tanıtım Günleri açılış programına, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İbrahim Halil Yıldız, Zemzem Gülender Açanal, Ahmet Eşref Fakıbaba, ilçe belediye başkanları kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne yönelik olarak Şanlıurfa’nın başta büyükşehir ve Haliliye belediyeleri olmak üzere tüm belediyelerinin yer aldığı Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtmak için özel bir ek çıkarak Urfa Değişim Gazetesi, basına ayrılan yerde siyasiler, STK temsilcileri, sanat dünyasından isimler ve birçok Şanlıurfalı vatandaş ziyaret etti.

Urfa Değişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kakız ve Kanal Urfa Televizyonu Genel Müdürü Ferhat Özer gelen misafirlere yakından ilgilenirken Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Kasım Gürpınar ve Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’dan Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne yönelik birer görüş aldı.

Urfa Değişim, Söz Ajans ve Kanal Urfa mikrofonlarına verilen demeçlerde ortak görüş Şanlıurfa Tanıtım Günlerinin öneminden bahsedilirken tüm Ankaralıları Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzelliklerini görmelerini için davet ettiler.

TANITIM GÜNLERİNDE YOK YOK

Tarihin sıfır noktası olan kabul edilen Göbeklitepe ile adını dünyaya duyuran Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri ve kültürü, Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nde Ankaralıları bekliyor. Tanıtım günlerinde sıra geceleri, şiir dinletileri ve çeşitli gösteriler de yer alacak.

Şanlıurfa yöresel lezzetler Urfa Değişim Gazetesi