Şanlıurfa'ya 377 atama kontenjanı açıldı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kontenjan ile Şanlıurfa'ya 230'u hemşire olmak üzere 377 sağlık personeli atanacak.

Sağlık personellerinin en fazla eksik olduğu kentlerden biri olan Şanlıurfa için sağlıkta 377 sağlık personelinin ataması için kontenjan açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS 2019/7 atamaları ile Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak adayların tercih yapabileceklerini duyurdu. Tercih işlemleri 19 Aralık tarihine kadar sürecek.



Şanlıurfa için açılan kontenjanda atamaların yapılacağı alanlar şöyle:

230 hemşire, 1 çocuk gelişimcisi, 1 diyetisyen, 35 ebe, 3 fizyoterapist, 9 psikolog, 5 sosyal çalışmacı, sağlık teknikeri -adli tıp- 1, sağlık teknikeri -ameliyat- 2, sağlık personeli -anestezi- 18, sağlık teknikeri -çevre sağlığı- 4, sağlık teknikeri -diş protez- 3, sağlık teknikeri -diyaliz- 1, sağlık teknikeri -eczane- 3, sağlık teknikeri -evde bakım- 1, sağlık teknikeri -fizik tedavi-1, sağlık teknikeri -ilk ve acil yardım-10, sağlık teknikeri -laboratuvar-15, sağlık teknikeri -ortopedi-2, sağlık teknikeri -patolojik anatomi-1, sağlık teknikeri -röntgen-11, sağlık teknikeri -tıbbi sekreter-7, sağlık teknikeri -ilk ve acil yardım- 13.

 

Şanlıurfa’ya 377 atama kontenjanı açıldı sağlık bakanlığı tarafından açılan kontenjan Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi açılan kontenjanda atamaların yapılacağı alanlar kpss 2019/7 atamaları