Şanlıurfa'yı yakın markaja aldılar!

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi arenada kazanlar kaynıyor. Partilerin en çok önem verdiği kentlerden biri olan Şanlıurfa, bugünlerde partilerin üst düzey yöneticilerini konuk ediyor.

14 Mayıs seçimlerine 2 hafta kala parti başkanları Şanlıurfa’yı üst üste çıkarma yaptı. Şanlıurfa’ya 1 gün içerisinde 3 parti başkanı farklı noktalarda vatandaşlara seslenerek destek istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Yeşil Sol Partisi’nin Genel Eş Başkanı Mithat Sancar Şanlıurfa’da boy göstermek için aynı gün kentte çıkarma yaptı.

Öte yandan CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Şanlıurfa’nın birçok ilçesinde seçim çalışmasına katılmak için kentte geldi.

ERBAKAN GEÇMİŞİ HATIRLATARAK OY İSTEDİ!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 14 Mayıs Genel Seçimleri kapsamında Şanlıurfa’da yaptığı mitingde geçmişten örnekler vererek 14 Mayıs’ta seçmenlerden oy istedi.

İddialı bir şekilde Urfalılara seslenen Erbakan, “Şanlıurfa’da Milli görüş ta 1984’te ilk aldığı il belediyesi olarak tarihe geçmişti. 1984’te olduğu gibi 2023’te de Urfa’da birinci parti olacağız” dedi.

Partisinin Şanlıurfa milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan YRP Genel Başkanı Erbakan, YRP Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi.

Erbakan, “Biz, Hz İbrahim aleyhi selamın şehrinde onun davasının temsilcileri olarak, Milli görüşün temsilcileri olarak bu muazzam mitingin en büyük bahtiyarlığını yaşıyorum. Şanlıurfa’da Milli görüş ta 1984’te ilk aldığı il belediyesi olarak tarihe geçmişti. 1984’te olduğu gibi 2023’te de Urfa’da birinci parti olacağız. 14 Mayıs seçimleri hayırlar getirmesini diliyorum. Bu seçimin partimizin, Cumhur İttifakı’mızın en büyük zaferlerine vesile olmasını diliyorum.

Karşı bloktaki 7’li Masa’nın temsilcileri özellikle CHP’nin ifade ettikleri bizim böyle bir karara yöneltti. Ülkemiz milletimiz için böyle bir karar aldık. İnşallah Urfalılar seçimde diğer bloğa hak ettiği cevabı verecektir. Urfalılar bir oy patlamasıyla partimizi zafere taşıyacaktır inşallah. Milli Görüş’ü tam 21 yıl aradan sonra tekrar yeniden meclise taşıyacağız. Urfa mitingimiz hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum ”diye konuştu.

AKŞENER: “1OY MERAL’E 1 OY KEMAL’E”

Millet İttifakının başbakan adayı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı Emin Yetim’in seçim bürosunun açılışına katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak için Urfa’ya çıkarma yaptı.

 ava yoluyla Şanlıurfa’ya gelen Akşener havalimanında partisinin il başkanı Mehmet Sadık Köroğlu ve İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Emin Yetim ve parti üyeleri karşıladı.

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Emin Yetim’in  Haleplibahçe'deki seçim bürosu açılış törenine katılan Akşener buradan Şanlıurfalılara seslenerek “ 1 Oy Meral’e 1 Oy Kemal’e” dedi.

SORUNLARA DEĞİNDİ!

Şanlıurfa’nın birçok sorunla boğuştuğunu vurgulayan Akşener, çiftçilerin korkulu rüyası olan Dedaş hakkında konuştu.

Akşener, “Ben geldim buraya. Bana ne dendi biliyor musunuz? DEDAŞ bizi soyuyor, DEDAŞ biz çiftçilere eziyet ediyor dediler. Siz bunu anlattınız. Benim görevim bunu iktidara iletmektir. Buradan bir çiftçi kardeşimi milletin kürsüsüne getirdim. O bizzat kendi ağzından Urfa’dan çiftçinin durumunu anlattı. Şimdi biz pandemi döneminde ne anladık? Tarım, gıda meğerse beka sorunuymuş. Gıda güvenliğinin sağlanmadığı yerde, bir ülkenin beka güvenliği ortadan kalkarmış. Peki Şanlıurfa tarımda her türlü teşvikin, her türlü gayretin her türlü el tutmanın yapılması gereken bir yer değil midir? Atatürk Barajı’nın bitirilip sulamanın bir an evvel yerine getirilmesi, sulama kanallarının çiftçinin tarlasının sulanmasının bir an evvel bitirilmesi gerekmez mi? İşte biz bitireceğiz. Türkiye’deki hırsızlığı, yolsuzluğu bitirerek bitireceğiz.” dedi

İŞSİZLİK VE İSTİHDAM SÖZÜ!

Şanlıurfa’nın en genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençlerin işsizlikle boğuştuğunu söyleyen Akşener, iktidara geldikleri zaman işsizlik sorununa kökten çözüm bulacaklarını dile getirdi.

Akşener Şanlıurfa'da yaşayan her 100 gencin 12'si işsiz. Tarımın merkezi olan, Türkiye'yi doyuran bu şehrin destek olarak aldığı pay, Türkiye'nin 81. sırasında. Fakirlikten kurtulmak mümkün mü, iş bulmak mümkün mü? Elbette hayır. Ama Millet İttifakında işsizlik derdine çözüm bulacağız.”

BOZDAĞ’A SERT YANIT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ya şampanya patlatıp kutlayanlar ya da alnını şükür için secdeye koyup rabbine hamdedenler olacak" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sert bir şekilde cevap verdi.

Akşener, "Allah kabul etsin inşallah, ben 7 yaşımdan beri 5 vakit namaz kılan hacı bir kadınım. Seçimi kazandığımızda şampanya ile kutlayacakmışız. Namaz kılan bir insan alkolün tadını bilmez. Bunu söyleyen ahmaklar da benim kim olduğumu bilirler. Bulunduğum yerde o kadehler kalkmaz be kardeşim." İfadesini kullandı.

OYLARINIZI BİLİNÇLİ KULLANIN MESAJI!

Şanlıurfa seçmeninin çantada keklik olarak görenlere aldanmayın diyerek vatandaşlara seslenen Akşener” herkesi tartarak oy verin” dedi.

Akşener, "Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçim seçmen için bayramdır, sizden ricam ben başta olmak üzere herkesi tartın. O tartının neticesinde vicdanınıza, aklınıza, kalbinize hangimiz uyuyorsak ona oy verin. Oylarınızı çantada keklik saydırmayın. Siyasetçi takımına, sizi istismar etmelerine müsaade etmeyin. Aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin her yerinde gencin, yaşlının, emeklinin, kadının, haksızlığa uğrayanın çözümü inşallah 14 Mayıs akşamı vereceğimiz oylarla helal oylarla biz kazanacağız ve onları çözeceğiz inşallah".

SANCAR ORTAYA ÇIKTI!

Adayların belirlendiği tarihten beri Şanlıurfa’da görülmeyen ve kendi seçmeni tarafından eleştirilere maruz kalan HDP Eş Genel Başkanı aynı zamanda Yeşil Sol Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Mithat Sancar Şanlıurfa’ya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa’da yerel medyayla yemekte bir araya gelen Eş Genel Başkanı Sancar, Urfa’dan en az 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eş genel başkan görevi nedeniyle Urfa’ya geç geldiğini belirten Sancar, seçim kampanyalarını ilk olarak Urfa’dan başlamak istediğini, ancak bazı nedenlerden dolayı bu planlamayı gerçekleştiremediklerini belirti.

“URFA’DA BENİM MEMLEKETİM YABANCI DEĞİLİM”

Urfa’dan aday olması ile ilgili olarak Urfa’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten Eş Genel Başkan Sancar şunları söyledi: “Evet, Mardinliyim. Fakat Mardin’e en çok benzeyen şehrin, Mardin ile en çok ortaklığı olan şehrin Urfa olduğunu düşünüyorum. Kültürel olarak da sosyolojik olarak da tarihsel olarak da çok benzerlikleri var. İşin bir başka boyutu da benim Urfa’da çok özel dostluklarım var ve bunlar aşağı yukarı bir 45 yıl öncesine kadar uzanıyor. Urfa’yla bağlarım burada bulunan birçok kişi tarafından aslında biliniyor. Burada bulunan çeşitli çevrelerle yakın hukukumun biliniyor. Dolayısıyla ben Urfa’ya geldiğimde başka bir şehre gelmiş gibi, memleketim dışında bir şehre gelmiş gibi hissetmiyorum. Urfa’dan aday olmamda da Urfa’ya dışarıdan bir aday gelmiş gibi bir duygu bende yok. Umarım şu anda böyle bir duygu taşıyanlar varsa, bunların da bu 2-3 gün içinde hep birlikte gideririz.”

“HEDEF 6 MİLLETVEKİLİ VE ÜSTÜ”

Şanlıurfa’da birinci parti olma yönünde iddialı olduklarını belirten Sancar, “Hedefimiz Urfa’da birinci parti olmaktır. Çok yüksek milletvekili sayısı telaffuz etmek, genellikle biraz seçim propagandası sayılır ama gerçekçi tahmini en azından söyleyeyim. Ben 6 milletvekilinin altına düşmeyi bir hayal kırıklığı olarak değerlendireceğim. Urfa halkından en az 6 milletvekilimizi, kendi milletvekillerini Yeşil Sol Parti listelerinden meclise göndereceklerine inanıyorum” dedi.

“URFA BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

HDP’nın en kötü dönemlerinde bile Urfa’dan yüksek oranda oy aldıklarını belirten Sancar, “En zor zamanlarda oyumuzun düşmediği iki ilden biri Urfa’ydı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 7 Haziran’a göre oyumuz o şartlardan dolayı birçok yerde biraz düşmüştü. İki ili hariç. Biri Urfa, diğeri Ardahan” ifadesini kullandı.

CHP’NİN İKİ GÜÇLÜ İSMİDE URFA’DA

Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’de Şanlıurfa’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adaylık sıralamasında kendi içerisinde kargaşa yaşayan CHP partinin güçlü isimlerini Şanlıurfa’ya yolladı.

CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı aynı zamanda Siverek’in önde gelen ailesi olan Kırvar ailesi mensubu olan Şerdil Dara Odabaşı kentte gelerek seçim için vatandaşlardan destek istedi.

Öte yandan CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı ve CHP’li kadınların rol modeli olan Canan Kaftancıoğlu’da Şanlıurfa’ya gelerek ilçelerde seçim çalışmalarına katıldı.

14 Mayıs seçimleri Şanlıurfa