Şanlıurfalı çocuktan dahiyane buluş

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir çocuk telefonunun arkasına taktığı güneş enerjisinden yararlanarak telefonunu kolay bir şekilde şarj ediyor.

Akıllı telefonların en büyük sorun olur olmaz yerde şarjın tükenmesi. Siverekli çocuk ise  ‘’beyin bedava’’ diyerek yaptığı aparat ile cep telefonunun arkasına yapıştırdığı güneş enerjisi ile telefonunu şarj etmesi gündem oldu.

Siverek'te tarlaya çalışmaya giden çocuk, cep telefonunun şarjı azalınca, şarj edecek bir yer bulamayınca yaptığı bir aparat ile cep telefonunu güneş ışığı sayesinde kolay bir şekilde şarj ediyor. videonun kısa sürede sosyal medya platformlarda paylaşması,"Helal olsun. Bu imkansızlıklara rağmen bunu denemesi bile müthiş, Dahiyane buluş: Siverekli çocuk imkânsızlıklara rağmen güneş enerjisiyle cep telefonunu şarj etti" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Cep telefonunu güneş ışığından yararlanarak şarj eden Siverekli çocuğun videosu gündeme bomba gibi düştü. Olaya yüzlerce olumlu ve olumsuz yorum yapılırken, videoyu binlerce kişi seyretti.

şanlıurfalı çocuk dahiyane buluş