Şanlıurfalı dart şampiyonu İspanya'da yarışacak

TAKİP ET

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonası Sıralama Turnuvaları 5. Ayak Bölge Turnuvasında Türkiye 4. olan Şanlıurfalı Dart şampiyonu Süleyman Can Durmuş 11-17 Haziran'da İspanya'da yapılacak olan Avrupa Elektronik Dart Şampiyonasına katılacak.

Şanlıurfalı Dart sporcusu Süleyman Can Durmuş, Antalya’da gerçekleşen Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonası Sıralama Turnuvaları 5. Ayak Bölge Turnuvasında Türkiye dördüncüsü oldu.
Turnuvada 499 sporcu arasında Türkiye 4.'sü olarak Milli Takıma seçilen Süleyman Can Durmuş, 11-17 Haziran tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek olan Avrupa Elektronik Dart Şampiyonasına katılacak.

Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edecek olan Dart Sporcusu Süleyman Can Durmuş, Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Merkezi’nde açmış olduğu Dart salonunda yarışmalara hazırlanıyor. Dart Antrenörü amcası Halil Durmuş ile antrenmanlarını sürdüren Süleyman Can Durmuş, İspanya’da derece elde etmek istiyor.


Avrupa şampiyonasında derece elde etmek istediğini anlatan Dart Sporcusu Süleyman Can Durmuş ‘’Dart’a 4’üncü sınıfta başladım. Abim oynadı Dartı eve kurdu. Bende merak sardım, ok atmaya başladım. Ok atmak derken gençlik merkezinde antrenman yapmaya başladım. Ben geçen Antalya Turnuvasına çok fazla hazırlandım. 5. Ayak Şehit Demet Sezen Dart şampiyonasında yaptığım derecelerle Avrupa Elektronik Dart şampiyonasına gitmeye hak kazandım’’ diye konuştu.

Sporcunum amcası ve aynı zaman da antrenörü olan Halil Durmuş ise Antalya 5. ayakta yapılan turnuva da sporcumuz Süleyman Can Türkiye şampiyonu olarak ilk dörde girmeyi başardı. İlk dört, milli takımımızı Avrupa elektronik dart şampiyonasında temsil etme hakkını elde etmiş oldu. 11-17 Haziran tarihleri arasında İspanya’daki Avrupa şampiyonasına katılacağız. Hedefimiz hem bireysel olarak hem de takım olarak Avrupa şampiyonu, Avrupa derecesi elde etmektir’’ dedi.
 

Şanlıurfalı Dart sporcusu Süleyman Can Durmuş