Şanlıurfalılar 31 Martta tekrardan AK Partiyle mi yürüyecek? İşte yanıtlar…

TAKİP ET

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde mevcut Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bir kez daha AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından Şanlıurfalılar Değişim mikrofonlarına açıklamalarda bulundular.

Her beş yılda bir düzenlenen Mahalli İdareler Seçimleri için süreç başladı. Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına giderek oy kullanacak. Türkiye Yerel Seçimleri ile büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde yeni belediye başkanları, köy ve mahallelerde ise yeni muhtarlar belirlenecek.

Yerel seçimlere kısa bir zaman kala 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Konuya ilişkin Urfa Değişim Mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfalıların kimisi Genel Merkezin Zeynel Abidin Beyazgül’ü tekrardan aday olarak göstermesini doğru bir karar olduğunu söylerken kimisi ise yanlış bir karar olduğunu ve Zeynel Abidin Beyazgül’ün Şanlıurfa için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

“ŞANLIURFALILAR GENEL OLARAK ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’DEN MEMNUNLAR”

Zeynel Abidin Beyazgül’ün çalışmalarını genel olarak beğendiğini söyleyen Ahmet Ercan isimli vatandaş, “Zaten Şanlıurfa dada karşısına çıkacak daha iyi bir rakip olmayacağını düşünüyorum onun için tekrardan o kazanabilir. Şanlıurfalılar genel olarak Zeynel Abidin Beyazgül’den memnunlar.

Projelerini genel olarak beğeniyoruz iki büyük projeye imza attı Şanlıurfa’ya kazandırdığı en büyük projeleride köprülü kavşakları yapmak oldu.

Bugüne kadar böyle projeleri hiç Kimse yapmadı. İnşallah bundan sonraki süreçte de Şanlıurfa’ya yararlı projeler yapmaya devam eder.

Şanlıurfa’nın tek sorunu yolların dar olması bu yollarda biraz daha geniş olsa çok iyi olur. Ama ben genel olarak Zeynel Abidin Beyazgül’ün çalışmalarından memnunum.” dedi.

“31 MART 2024’TE SON SÖZÜ YİNE MİLLETİMİZ SÖYLEYECEK”

Şanlıurfa’da esnaflık yaptığını söyleyen İbrahim Halil Kekeç ise, “ Zeynel Abidin Beyazgül mevcut olan bir belediye başkanıydı ama Şanlıurfa için yeterli miydi değil miydi onu halk belirleyecek.

Memleketimiz için hayırlı olsun genel merkez böyle uygun görmüşse demek ki seçim her şeyi gösterecek. Şanlıurfalılar Zeynel Abidin Beyazgülden taraf biraz şikayetliler, deprem ve selde çalışmalarını gördük ve halk olarak biraz şikâyetçiyiz.

 İki büyük felaketten dolayı Şanlıurfalılar Zeynel Abidin Beyazgülden çokta memnun değiller, çalışmalarını yeterli bulmuyorlar tabi genel merkez uygun görmüş böyle bir karar vermiş diyecek bir şey yok bunu da seçimde göreceğiz bakalım.

Geçtiğimiz beş sene içinde Zeynel Abidin Beyazgül’ün elle tutulur gözle görülür bir projesi olmadı. Milletin böyle can damarından tutacak bir projesi yok. Ak Parti Şanlıurfa’da kuvvetli bir parti ama kolay mı kazanılır zor mu kazanılır orası bilinmez seçim zamanı göreceğiz.

Oyumu kime vereceğimi şu anda çıkacak diğer partilerinin adaylarına göre belirleyeceğim ama şu anda kesin bir şey yok. Memleketimiz için iyi bir projenin olmasını isteriz, zaten memleketimiz hizmette geri kalmış ve herhangi bir hizmet yok.

Hiçbir belediye Şanlıurfa’ya böyle büyük ve kalıcı bir proje yapmadı ama memleketimiz için hangisi hayırlıysa o olsun ve 31 Mart 2024’te son sözü yine milletimiz söyleyecek hakkımızda hayırlısı olsun.” sözlerinde bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN ŞANLIURFA’YA KALICI PROJE VE ESERLER BIRAKMALARI”

Ramazan Arslan isimli vatandaş ise konuşmasında, “Genel merkez öyle uygun gördüğü için öyle yapmışlar yapacak bir şey yok hayırlısı olsun.

Memleketimiz için Şanlıurfa’da kişiler çok önemli değil önemli olan Şanlıurfa’ya kalıcı proje ve eserler bırakmaları. Şanlıurfa’da AK Parti seçmeni çoğunlukta olduğu için büyük ihtimalle AK Parti yine kazanacak.

Zeynel Abidin Beyazgül kendi çapında bir şeyler yaptı ama yeterli miydi değil miydi orası bilinmez.

Urfa’nın nüfusu kalabalık daha çok çalışmaları lazım 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimleri büyük ihtimalle kazanacak ama kendisine daha fazla iş düşüyor tabi memleketimiz için hayırlısı kim ise o olsun.” ifadelerine yer verdi.

“ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL KAZANIRSA ÖNCELİKLE EKSİK KALAN PROJELERİ TAMAMLASIN”

Mevcut olan Belediye Başkanını beklediklerini söyleyen Halil Kadayıfçı,” Zaten biz bunu bekliyorduk beş senedir yaptığı icraatları görüyoruz ve da ondan daha iyisi yok ondan iyisi olsaydı onu seçerdik ama şuanda genel merkezin seçtiği Zeynel Abidin Beyazgül en iyisi ve bize icraatlarının devamı lazım.

bize 10 sene daha lazım ve ben Zeynel Abidin Beyazgül’den memnunum. Eğer 31 Mart 2024 yerel seçimleri Zeynel Abidin Beyazgül kazanırsa öncelikle eksik kalan projeleri tamamlasın ve belediye personellerine biraz daha dikkat etsin.

Türkçe bilmeyen gelmiş zabıta müdürü olmuş. Şanlıurfa’ya sağlam dirençli kültürlü başkanlar lazım. benim Şanlıurfa’da en çok şikayet ettiğim şey zabıta personelleri çünkü ne denetim var ne de bir şey.

Ben 20 senedir AK PARTİ seçmeniyim AK Partiye oy veriyorum ama bana göre bu zabıta müdürlerinin ve zabıtaların değişmesi lazım.

Şanlıurfa’da 500 tane zabıta var ama hiçbir yerde denetim yok hepsinin elinde çayı oturup sohbet ediyorlar.

Biz kaldırımlarda seyyar satıcılardan yürüyemiyoruz esnaflar kaldırımları işgal ediyorlar iki kişi yanyana geçemiyor.” açıklamalarına yer verdi.

“ŞANLIURFA BÜYÜK BİR KÖY”

Geçen dönem Ak Partiye oyunu vermediğini ve bu dönemde de vermeyeceğini belirten Mehmet Turan isimli vatandaş, “Şanlıurfa büyük bir köy misal otobüse biniyoruz El Ruha otelden kapaklı pasaja kadar 28 dakikada geliyoruz. Şanlıurfa’nın hiçbir tarafı düzgün değil her tarafı bozuk durumda.

Zeynel Abidin Beyazgül’ün yaptığı tek projesi köprülü kavşağı yapmak o da yağmur yağdığında altyapısı olmadığı için köprü su altında kalıyor.

Bu dönem Şanlıurfa’da Ak Parti biraz zor kazanacağını düşünüyorum.  Zeynel Abidin Beyazgül’ün sadece bir tane başarılı projesi var halk ekmeği dağıtmak o da randımanlı değil.

Ahmet eşref Fakıbaba Yenice’de TOKİ yapacaktı devamı akabe TOKİ’ye kadar gidecekti proje olduğu gibi durdu hiçbir şey yapılmadı. Şuanda bitmiş projelerin çoğu da Ahmet Eşref Fakıbaba ve Nihat Çiftçi döneminden yapıldığı içindir. Allah memleketimize yardım etsin.” tenkitlerinde bulundu.

“ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL ŞANLIURFA’YA TRAMBÜSÜ GETİRDİ”

Mehmet Ali Akay ise, “Ben sonuna kadar AK Parti liyim hayatta da AK Parti’den vazgeçmem bunu herkes bilsin. ben dün Ankaradaydım Zeynel Abidin Beyazgül’ün tanıtımından geliyorum.

Genel Merkez 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde tekrardan Zeynel Abidin Beyazgül’ü aday gösterdi öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Zeynel Abidin Beyazgül’ ün yapmadığı yol kalmadı çalışmalarda hiç kimse inkar etmesin.

Deprem olsun sel olsun Zeynel Abidin Beyazgül yapmadı. Nemrudler yüzünden oldu bırakmıyorlar ki Şanlıurfa gelişsin. Zeynel Abidin Beyazgül bir proje yapıyor bir evi yıkması gerekiyor gidiyor sahibiyle konuşmaya bir trilyonluk eve 10 trilyon diyorlar adam yıkamıyor, genişletemiyor ve temizleyemiyor mesela.

Trambüsü Nihat Çiftçi döneminde yapılacaktı yapamadı ama Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’ya tarmbüsü getirdi. Ayrıca Şanlıurfa’ya hızlı tren de geliyor kimse gelmiyor demesin Zeynel Abidin Beyazgül gayet başarılı bir şekilde çalışıyor biz arkasındayız durmak yok yola devam.” diyerek konuşmalarına son noktayı koydu.

31 Mart AK Parti