Şanlıurfalılar bu dolandırıcıya dikkat!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son dönemlerde dolandırıcılık olayları artıyor.  Kendisini Astsubay olarak tanıtan Celal C. isimli dolandırıcı gözüne kestirdiği yaşlı insanları dolandırarak paralarını alıyor.

Olay Şanlıurfa'da yaşandı. Kendisini Şanlıurfa'nın önde gelen aşiretlerinden olan Badıllı aşiretinin damadı ve Astsubay olarak tanıtan Celal C. isminde dolandırıcının ağına kurbanlık koyun satışı yapan yaşlı bir vatandaş takıldı.

Yaşlı adama "Henüz maaşımı çekmedim. Bu koyunların etini ihtiyaç sahipleri için dağıtacağım. Maaşımı alır almaz paranızı getireceğim" diyerek dolandırdı.  Yaşlı insanların saflığından faydalanan dolandırıcı Celal C. ünlü dolandırıcı sülün Osman’a benzetildi.

Ceza evinden yeni çıktığı öğrenilen dolandırıcı Celal C.’nin daha öncede birçok vatandaşı bu yöntemle dolandırdığı öğrenildi.

Dolandırıldığını söyleyen yaşlı vatandaş, emniyet güçlerinden dolandırıcı Celal C.'in bir an önce yakalanmasını istiyor.

Öte yandan dolandırıcı Celal C., bazı kişilerden para karşılığında bir yakınını Belediye'de işe yerleştirme vaadiyle kandırdığı da öğrenildi.

Şanlıurfa yaşlı insanlar dolandırıcı