Şanlıurfalılar CHP için 'değişim' diyor!

TAKİP ET

14 Mayıs Cumhurbaşkanlık Seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikinci turda karşı karşıya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kaybederek yenilgilerinin arasına bir yenilgi daha ekledi. Urfalı vatandaşlar, CHP liderinin artık köşesine çekilmesini yerini gençlere bırakması gerektiğini söylediler.

Urfa Değişim Gazetesi’nin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim politikasını yanlış yönlendirdiğini kendisi yerine başkasını aday göstermesi gerektiğini vurgulayarak seçimi kaybedilmesinin faturasını kendisine kesilmesi gerektiğini vurguladı.

2009 Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı Ak Parti Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yenilen Kemal Kılıçdaroğlu siyaseti hayatı boyunca girdiği bütün seçimlerde Ak Parti’ye karşı hezimetle ayrıldı.

Deniz Baykal’ın yerine CHP Genel Başkanlığına gelen Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül 2010 tarihinde 26 maddeden oluşan anayasa referandumunda hayır demesine rağmen halk oylamasına sunulan referandum yüzde 57,88 ile evet oyu çıktı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde 30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde de, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015 yılında biri Haziran, diğeri ise Kasım aylarında olmak üzere iki genel seçimde, 16 Nisan 2017 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimi , 24 Haziran 2018 seçimlerinde , 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu büyük  yenilgilere uğradı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun girdiği her seçimde mağlubiyetle ayrılması seçmenleri ve partililerini bir hayli kızdırdı. En son yapılan 28 Mayıs Cumhurbaşkanlık seçiminde iktidarın o kadar açık vermesine ve tüm dünyanın kendisini desteklemesine rağmen seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlık koltuğunu bırakmamakta ısrarcı olduğu görülüyor.

28 Mayıs seçimlerinin Millet İttifakının kaybetmesiyle seçmen gözünde büyük güven kaybına maruz kalan Kemal Kılıçdaroğlu bazı vatandaşlar tarafından istifaya çağrıldı.

“YANLIŞ ORTAKLIK KAYBETTİRDİ”

Yapılan Cumhurbaşkanlık seçiminde Güneydoğu illerinden en az oy aldığı Şanlıurfa’da istifaya davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu için vatandaşlardan Muzaffer Demirtekin, yanlış ortaklık yaptığından dolayı seçimi kaybettiğini ileri sürdü.

Değişim mikrofonlarına konuşan Muzaffer Demirtekin, Muhalefet daima orda kalacak yüzde 24-25 arası oy alacaklar her zaman. Belki Cumhurbaşkanlığı seçimini alabilirlerdi fakat yanlış partiler ile birleşti ve kaybetti.

İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, HDP ve diğer partiler ile bir masaya oturdukları için kaybettiler. Bundan sonra ki süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’nun kısa sürede istifa edip yerine daha dinamik daha çalışkan ve iyi bir siyasetçinin gelmesi lazım. Kemal Kılıçdaroğlu’da azıcık karakteri varsa bu kadar yenilgiden sonra artık köşesine çekilmesi lazım” dedi.

“ARTIK GENÇLERE KOLTUĞU DEVRETMESİ LAZIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun girdiği her seçimde kaybettiğini vurgulayan Fatih Kayhan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip koltuğu genç siyasetçilere devretmesi gerektiğini belirtti.

Kayhan, “Bence istifa etmeli. Bu kadar yenilgiden sonra bence artık ben yapamıyorum deyip bırakıp gitmeli. Yerine daha dinamik, daha genç, daha aktif siyasetçilerin gelmesi lazım. Çünkü gerçekten yenilgiler ile dolu bir siyasi hayatı oldu. Ve bu da seçmen üzerinde olumsuz hava bıraktı. Artık kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ne güvenmiyor. Herkes Kemal Bey’i koltuk sevdalısı olarak görüyor. Bu tabuları yıkmak için derhal istifa edip bir daha aday olmaması lazım. Yapılan seçimde tüm dünya onu destekledi yine de seçilmedi. Büyük bir hezimete uğradı. Artık yeter söz gençlerin deyip siyasi arenadan çekilmeli. Mustafa Kemal Atatürk bile boşuna dememiş ne varsa gençlikte var” ifadesini kullandı.

“2028 SEÇİMLERİ VAR İSTİFA ETMESİN”

5 yıl sonra tekrar Cumhurbaşkanlık seçiminin olacağını söyleyen Merve Kayahan ,Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmeyip tekrar aday olması gerektiğini söyledi.

Merve Kayhan, “Bence istifa etmemeli 2028 seçimlerinde aday olsun. O zaman genç nüfusu daha da artar ve o zaman kesin kazanır diye düşünüyorum. Çünkü o kadar zorluğa rağmen aday oldu. Büyük imkanları kullananlara karşı mücadele etti. Bundan sonra yerel seçimler var, muhalefet bu seçimlere daha iyi hazırlanması lazım. 2028 seçimlerinden önce bütün hazırlıkları ve gereken noktalara değinmeli. Biraz daha kendilerini geliştirmesi lazım. Kemal Bey’in partisinin başında durup partiyi 2028 seçimlerine hazırlaması lazım” açıklamasını yaptı.

“SEÇİM GECESİ İSTİFA ETMELİYDİ “

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi istifa etmesi gerektiğini belirten Muhittin Çakıcı, “Bence seçim gecesi istifa etmeliydi. Şimdiye kadar durması bile partiye büyük zarar veriyor. Değişim diyor kendisi koltuğa yapışmış kalmış gençlerin önünü açmıyor. Hep ben hep ben diyor. Partiyi babasının çiftçiliğine çevirmiş. Artık genç atılgan iktidarla kafa kafaya çarpışacak siyasetçilerin öne çıkması lazım. Kemal Kılıçdaroğlu zaten hep ben dediği için seçimi kaybetti. Eğer onun yerine başka birisi olsaydı bence iktidar kazanırdı. Onun için Kemal Bey artık gidip dinlenmesi lazım. Torun sevme vakti gelmiş diye düşünüyorum” dedi.

“HER ŞEYİ BEN BİLİRİM KAFASINDA ÇIKMALI”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağı seçimi kaybettiğini söyleyen Zafer Karaca, “Kemal Kılıçdaroğlu bence istifa etmez çünkü adam resmen halka direniyor. Halk tamam seni seçelim diyor. Ama şu kişiler olmasın ama o yok her şey benim dediği gibi olacak diyor. Adamın kazanacağı tek seçim buydu bunu da kazanamadı. Değişimin olması şart başkasını aday gösterseydi daha iyi bir sonuç alırdı” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs Cumhurbaşkanlık Seçimleri