Şanlıurfalılar, haftasonu Karacadağ'a akın etti

TAKİP ET

Güneydoğu'nun kış turizminin gözdesi haline gelen Karacadağ Kayak Merkezi'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi oldukça arttı. Kayak meraklıları ve kar keyfini yaşamak isteyen Şanlıurfalılar, haftasonunda Karacadağ'a akın ettiler.

Güneydoğu Bölgesi'nde tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dolup taştı. Siverek ilçesinde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi Şanlıurfa için önemli bir avantaj sağlarken, bölgedeki kayak meraklılarının da ilgi alanı oluyor.

Hafta sonunun güneşli geçmesini fırsat bilen Şanlıurfalılar bölgede bulunan kayak merkezinin yolunu tuttu. Şanlıurfa'ya 150, Siverek ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi, Uludağ'ı da aratmıyor.

Şanlıurfa merkezde kar yağmaması da etkiliyor

Son yıllarda Şanlıurfa'da kar yağışının oldukça az olması da vatandaşları Siverek'te bulunan kayak merkezine yönlendiriyor. Başka illerden de vatandaşların geldiği Karacadağ Kayak Merkezi, kış turizminin gözdesi haline gelmiş durumda.

Karın keyfini doyasıya yaşıyorlar

Şanlıurfa'nın merkezinde kar olmadığı için her fırsatta buraya geldiklerini belirten vatandaşlar, karın keyfini burada yaşadıklarını söyleyerek, "Biz her yıl fırsat buldukça buraya kaymaya geliyoruz. Sadece Şanlıurfa'dan değil, çevre iller olan Adıyaman, Gaziantep, Mardin Diyarbakır'dan da çok sayıda kişi geliyor." ifadelerini kullandılar.