Şanlıurfalılara trambüs müjdesi! Ücretsiz olacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, basın açıklamasında trambüsün kentte 1 yıl ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Ulaşım Daire Başkanlığı İdari Hizmet binasının açılışı dün gerçekleşti. Açılış programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 YIL BEDAVA OLACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,“Şanlıurfa’da projesinin başlatıldığı günden bu yana gündemden düşmeyen trambüs artık şehrin yollarında. İlk etapta 6 trambüs hizmete sunulurken, ilerleyen günlerde de 4 trambüs daha Şanlıurfalıların hizmetinde olacak. Rink hattında trambüs seferlerinin bir yıl boyunca da vatandaşlara ücretsiz olacaktır” dedi

BEKİR BOZDAĞ’DAN HIZLI TREN SİNYALİ

Adalet Bakanı aynı zamanda  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ Gaziantep-Şanlıurfa arasında yapılacak olan hızlı tren hattının ihale tarihini açıkladı.

Ak Parti’nin geldiği günden beridir üreten bir parti olduğu ve binlerce projeye imza attığını söyleyen Bakan Bozdağ, Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren hattına ilişkin de açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, hızlı tren hattı ihalesinin 2024 yılında veya 2025 yılının başlarında yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

Trambüslerin bir yıl süresince ücretsiz olacağını ifade eden Bozdağ, yeni araçların ulaşımda kolaylık sağlayacağını belirtti.

"İşimiz hizmet, gücümüz millet" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdiklerini aktaran Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eserlerle, projelerle Türkiye'ye hizmet eden bir lider olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanını köprülerle otobanlarla donattıklarını kaydeden Bozdağ, ulaşım alanında yapılanları anlattı. Bekir Bozdağ, "Fatih Sultan Mehmet Han karadan gemileri denize indirirken, onun torunu Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi, denizin dibinde, karanın altında hem tren hem yol geçiren lider oldu. Hizmet budur." dedi.

Hava ulaşımında da tarihi adımlar attıklarının altını çizen Bozdağ, hava yolunu halkın yoluna dönüştürdüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durdurulmak istendiğini vurgulayan Bozdağ, "Hava yolunda, enerjide, tarımda merkez oluyor. Silah üretiminde dünya pazarına adımını attı, pazara hakim olmaya başlıyor. 'Aman bu adamı durdurmak lazım. Tayyip Bey durmazsa bizim pazar paylarımız düşecek, Türkiye daha güçlenecek, daha büyük merkez haline gelecek.' Doğru adımlarla 'durmak yok yola devam' diyoruz." ifadelerini kullandı.

BU PROJELER ÖNEMLİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da yaptığı konuşmada trambüs projesinin Şanlıurfa için çok önemli olduğunu, “Bu otobüslerin Şanlıurfa’ya gelmesi çok güzel oldu bu tarz projelerin kentin modernleşmesi, çağa uyması açısından önemli olduğunu kaydetti.

URFA’DAKİ TRAMBÜS NASIL ÖZELLİKLERE SAHİP

Şanlıurfa için özel olarak üretilen Trambüsler 18 metre uzunluğunda katener hattına bağlı kalmadan bataryası ile azami 50 km menzile ulaşabilen araçlar hareket halindeyken şarj edilebilen bataryaları sayesinde sınırsız menzile ulaşabiliyor.

Bu sayede hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf edilebilecek. Bozankaya Bataryalı Troleybüsler, 7.4 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 95 bin yolcu taşıyacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül