Şanlıurfalılardan, bakımsız bırakılan Yaslıca için tepki!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Müslüm Yıldırım isimli vatandaş, Yaslıca'nın bakımsız halini gündeme getirerek, yetkililerin bu güzelliğe sahip çıkmasını istedi.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Yaslıca'da içerisinde çoğu doğa güzelliğini barındırmasına rağmen, pek sahip çıkılmamasını eleştiren Yıldırım, paylaşımında şunları söyledi:
‘SAHİPSİZ YASLICA
Belde belediyesi iken adını duyurabiliyor , Ormanı , yeşili , masmavi göl manzarası ile Urfalılarca tanınıyordu.
En çok tanınan mekanı ” HAYALPARK ” idi.

Ağaçlandırılmış , çimler ekilmiş , kamelyalar , tuvaletler yapılmıştı. Urfalıların kıyı şehri olduklarına şahit oldukları , kendilerince “deniz” görebilecekleri , nefes alabilecekleri güzel bir piknik alanıydı. Girişi ücretli , bakımı güvenliği ile ilgilenen personelleri vardı.
Belde Belediyesi kapanınca kaderine terk edildi. Cezalandırıldı sanki… Tek bir çivi çakılmadı. Urfa’nın kıyı şeridindeki en güzel mesire alanı artık yok denilebilir. Giden bin pişman geri dönmekte.

Güvenlik kulübesi yağma edilmiş. Kamelyalar çivisine kadar sökülüp götürülmüş. Güzelim ağaçların üstüne kül elenmiş, çimler kurumuş. Böbrek taşı düşürmek ya da aldığı yeni lastiği parçalatmak isteyenler için bulunmaz bir yolu da var artık…
Niye eldeki bu zenginlikleri hovardaca harcıyorsunuz, neden kazanımları bir bir kaybediyoruz ?

Sözümüz” Ben yöneteceğim” deyip göreve talip olan , atanan ve seçilen herkese…
Gelen misafirleriniz ; ” Sizde deniz gibi baraj gölü var , Türkiye’nin en büyük göllerinden biriymiş. Bizi götürsene ” dediğinde nereye götürürsünüz ?
Elden çıktı çıkacak , doğru dürüst işletilemeyen, bakımsız, jölelilerin mekanı haline gelmiş “Çatak” a mı götürürsünüz ? Götürün götürün, halini görürsünüz bari…
Unutmadan , Yaylak’ta pek farklı değil. Belediyesi kapandığından beri çivi çakılmamış Köstebek yuvası yollarını görünce hak verirsiniz.’